Kahramanmaraş – Onikişubat İlçesi Cahit Zarifoğlu İlkokulu, geleneksel hale getirdiği ‘Şiir Dinletisi Etkinliği’nin bu yıl 6.’sını 16 Kasım 2021 tarihinde kaybettiğimiz Şair Sezai Karakoç anısına düzenledi. Minikler tarafından büyük sanatçıların eserlerinin yorumlandığı etkinlikte, duygu dolu anlar yaşandı.

Edebiyatın başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş’ta adını büyük şairden alan Cahit Zarifoğlu İlkokulu, ‘Şiir Dinletisi Etkinliği’nin bu yıl 6.’sını düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, önemli birçok şairin şiirlerini yorumladı. Okul idaresi ve öğretmenlerin yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Yusuf Ergen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş, Halil Akyürek ve Şerif Irmak ile velilerin katıldığı etkinlikte öğrenciler; jest, mimik ve tonlamalarıyla dinleyicilere okudukları şiirleri adeta hissettirdi. Öğrencilerin performansı salondan büyük alkış alırken program sonunda ise şiir okuyan öğrencilere plaket takdim edildi.

ŞİİR DİNLETİSİNE AİT FOTO*VİDEOYA BAKMAK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=DBUh1j7AFHw

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL BİR PERFORMANS SERGİLEDİ”

Geleneksel hale getirdikleri etkinliğe ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Nurullah Cavlı, “Okulumuza ismini veren büyük şair Cahit Zarifoğlu anısına her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir okuma etkinliklerinin bu yıl 6.’sını icra ettik. 4. Sınıflarda Sezai Karakoç şiirleri okundu. 3. Sınıflarımızda da serbest konulu şiirler icra edildi. Öğrencilerimiz güzel bir performans sergiledi. Onları ve öğretmen arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

 

Bu arada gerçekleştirilen etkinlikte 3. Sınıf öğrencilerinden Nevruz Yaren Güç; ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’ şiirini, Arefe Köse; ‘Gülü İncitme Gönül’ şiirini, Elife Sude Uyalım; ‘Desem ki’ şiirini, Zümra Gül; ‘Etme’ şiirini, Hande Bozduman ise ‘Her Şey Sende Gizli’ şiirini okurken, 4. Sınıf öğrencilerinden Zeynep Havva Açıkgöz; Kurtuluş Destanı şirini, Melike Yılmaz; ‘Bana Bir Bayram verin’ şiirini, Muhammed Talha Kanadıkırık; ‘Cuma ve Bayram’ şiirini, Onur Alp Özyurt; ‘Bir Adın Kalmalı’ şiirini, Bahar Nur General; ‘Anneler ve Çocuk’ şiirini, Ecrin Nisan Gözübüyük; ‘Doğum’ şiirini, Meriç Elif Kaptanoğlu; ‘Veda’ şiirini, İbrahim Ethem Akgünlü; ‘Sürgün Ülke’ şiirini, Oğuz Eren Kar/Esila Bahar Öz; ‘Ödünç Gece’ şiirini, Abdurrahman Şahan; ‘Bahçe Görmüş Çocukların’ şiirini, Selahattin Soğukpınar; Çocukluğumuz şiirini, Havva Dilşat Akçay; ‘Batış’ şiirini okudu.