Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Bilgi ve Kültür Yarışması 7 bölge 47 Ortaokulun katılımı ile 5.,6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında yapılmakta.

 

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=7o9eD4ZvQc4

 

Bölge okullarının finalleri sonrası. bölge okullarının birincileri İlçe Finalinde yarışacak.  1. Bölge okullarının 5., 6. ve 7. Sınıflar arası finalleri bölge koordinatör okulu Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulunun ev sahipliği ile gerçekleştirildi. 1.Bölge finaline Kahramanmaraş Ortaokulu, Dereli Ortaokulu, Rıdvan Hoca İmam Hatip Ortaokulu, Deniz Bitmiş Ortaokulu, 5. Nisan Ortaokulu ve Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu yarışmacı olarak katıldılar.
5. Sınıfların finalinde birinci okul Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu, 6. Sınıfların finalinde birinci olan okul Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu ve 7. Sınıfların finalinde de birinci olan okulu Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu oldu.

Bilgi ve Kültür Yarışmasında öğrencilere 4 Türkçe, 4 Matematik, 4 Fen Bilgisi, 3 Sosyal Bilgiler, 3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 3 İngilizce ve 4 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 25 soru soruldu.

Yarışma teknolojiden faydalanılarak , tablerlerle  sağlıklı bir şekilde problemsiz bir şekilde gerçekleştirildi. Yarışma ortamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Şube Müdürü Hacı Yaşık ve yarışmaya katılan okulların müdürleride bulundular.