6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen “Asrın felaketi” olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük kayıp ve acılar yaşayan Kentte 278 bin öğrenci dersbaşı yaptı.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=NG5mJa1vsrI

 

2023/2024 yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle İlköğretim Haftası Kutlama programı Onikişubat ilçesindeki İsmail Kurtul İlkokulu‘nda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, 2023-2024 eğitim öğretim yılının Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını temenni etti.

 

6 Şubat’ta büyük iki deprem yaşadıklarını ve bunun neticesinde kentteki bazı okulların yıkıldığını ve zarar gördüğünü ifade eden Ünlüer, depremlerde hayatını kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet, yaralanlara şifa temennisinde bulundu.

Vali Mükerrem Ünlüer, konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

Protokolümüzün saygıdeğer üyeleri, eğitim camiamızın kıymetli neferleri, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, öncelikle sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemize, milletimize, öğrencilerimize, eğitim camiamıza, velilerimize ve hassaten Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

6 Şubat’ta ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen iki büyük deprem yaşadık. Maalesef bu depremlerde yıkılan ve hasar alan okullarımız oldu. Bu sebeple çocuklarımız bir süre okullarından uzak kaldılar. Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın önderliğinde Devlet-Millet iş birliği ile ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla hamdolsun yeni okullarımız yapıldı. Yine hasar alan okullarımız tadilattan geçirildi. Geçen dönem kısa bir süre de olsa yüz yüze eğitime başlamıştık. Bugün ilimiz genelinde yaklaşık 278 bin evladımız yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşuyor.

 

“Gelecek bu günden rahatlarına kıyabilenlerindir.

Kıymetli Konuklar;

 Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.

Sevgili çocuklar, yeni bir ders yılı başlıyor;

“Gelecek bu günden rahatlarına kıyabilenlerindir.” Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır.

Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz. Devletimizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugünden bu hedeflere kilitlenmeli, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz.

Çok Kıymetli Öğretmenlerimiz;

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizlerin yetiştireceğine, çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatacağınıza, Onları itina ile yetiştireceğinize ve en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını sağlayacağınıza eminim.

Bu vesile ile ilimize bu yıl ataması yapılan 1839 değerli öğretmenimize görevlerinde ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. 6 Şubat depremlerinde vefat eden Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı olup da tedavileri devam edenlere ise acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar 2023-2024 eğitim-öğretim yılının çocuklarımıza ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, sizlere bir kez daha sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Evlatlarımızı Geleceğe Hazırlıyoruz

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Hüzünle geçen bir eğitim öğretim yılının ardından; bin 152 okulumuz, 16 bin 247 öğretmenimiz ve 278 bin 92 öğrencimizle bugün itibariyle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün başlangıçlar; yeni umutların, hayallerin ve hedeflerin yeşermesine vesile olan güzide anlardır. Bireylerin yaşadıkları toluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olması ancak iyi bir eğitimle olur. Yarınlarımız olan evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Yeni dönemin idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize; sağlık, huzur ve başarılar getirmesini diliyorum. Bu düşüncelerle 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Yavrularımız Bizlere Moral Oluyor

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çok zor günler geçirdik. Öncesinde pandemi akabinde iki büyük deprem tabi ki eğitim hayatımızı da etkiledi. Bugün de büyük bir mutluluk ve heyecanla yeni eğitim öğretim yılımızın açılışında bir araya geldik. Öğrencilerimizin yüzündeki o heyecanı görmek bizleri çok mutlu etti. Hüznümüz hala ilk günkü gibi taze ancak bugün yavrularımızın okullarına dönmesi biraz da olsa hepimize moral oluyor. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra öğrenciler okul bahçesinde resmigeçit töreni gerçekleştiler ve sınıflarına girdiler. Protokol öğrencileri sınıfta da ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu.

Düzenlenen programa Vali Mükerrem Ünlüer , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, okul yöneticileri , öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı…