Kahramanmaraş- Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Arapça Kursu”na yoğun ilgi var.

 Açık Öğretim Fakültesi’nin İlahiyat Önlisans bölümüne devam eden öğrenciler, kendi kendilerine Arapça’yı anlamakta zorlandıkları için, bu kurslara ilginin çok olduğu belirtiliyor ve bu kurslar sayesinde İlahiyat  Önlisans öğrencilerinin Arapça’dan zorlanmadıkları ifade ediliyor.  

Üç yıldır Arapça kursu veren İlahiyat ve Edebiyat mezunu Hacı PARLAK, ilk iki yıl kursa devam eden öğrencilerin İlahiyat Önlisans’tan mezun olduklarını, bu öğretim yılında ise İlahiyat Önlisans’a devam eden birinci sınıf öğrencilerinden 45 öğrencinin kursa devam ettiğini, kursun Cumartesi ve Pazar günleri öğleye kadar yapıldığını belirtti. Kurs hocası, kurs verilirken, İlalhiyat Önlisans sınavlarında çıkmış sorular göz önünde bulundurularak dershane sistemiyle kurs verildiğini, akıllı tahta kullanıldığını, işlenen konularla ilgili Arapça soru bankası kitaplarından test çözdüklerini,  geçmiş yıllarda çıkmış sorular üzerinde durduklarını; bu nedenle de kursa devam eden öğrencilerin sınavlarda başarılı olduklarını söyledi.