Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TÜBİTAK ev sahipliğinde Antalya’da 45 ülkeden 164 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’nda altın madalya kazanarak şampiyon olan Kahramanmaraş Onikişubat TOBB Fen Lisesi öğrencisi Duru Özer’i misafir etti.

Şampiyon öğrenci Duru Özer ile bir süre sohbet eden Vali Ömer Faruk Coşkun,” Kızımız Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyadında altın madalya kazanarak şampiyon olmuş. Tabi ki bu başarı eskiden beri devam eden bir emeğin,  bir çalışmanın ürünü, kızımız geçmişte de bazı yarışmalara katılmış, bu başarısı hem Ülkemizin, hem de ilimizin gururu olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum, ona emek veren öğretmen, yönetici ve ailesin e teşekkür ediyor kutluyorum, bu başarının artarak devam etmesini istiyorum” dedi ve günün anısına kendisine hediye takdim etti.

Şampiyonaya ilişkin bilgiler aktaran Duru Özer ise çok heyecanlı bir süreç olduğunu ve böyle bir başarıyla şehre döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek Vali Coşkun’a, nazik kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette MEB Temel  Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Şube  Müdürü Ramazan Sertpolat, TOBB Fen Lisesi Müdürü İsmail Demir, TOBB Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Duru Özer’in Annesi KSÜ de Doç. Dr. Alev Özer’de bulundular.