Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi, geleneksel dönem programları arasında yer alan tiyatro sunumu ile başarılı bir çalışmaya imza attı. “Karşı Köyün Delisi” isimli oyunda öğrenciler performanslarıyla dikkat çekti.

Elbistan Dulkadir Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Onur Soydan ve Ercan Yaşdal tarafından yönetilen “Komşu köyün delisi” adlı tiyatro oyunu, Elbistan Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenci velileri ile öğrencilerin katılımı ile sahnelendi.

Yoğun ilgi gören ve başarıyla sahnelenen oyunda öğrencilerin başarılı performansları alkışlarla karşılık gördü. Prof. Dr. Üstün Dökmen‘in yazdığı ilk oyun olma özelliğini taşıyan Komşu Köyün Delisinde olaylar yıllardır muhtar olan Halis Ağa’nın tekrar seçilebilmek için köyüne deli getirme vaadi etrafında döner.

Rakiplerini saf dışı bırakabilmek için “Her köyün delisi var, bizim de olsun” diyen Halis Ağa gazeteye “DELİ ARANIYOR” diye ilan verir. Genç bir psikoloji öğrencisi olan Tolga da bitirme tezine yardımcı olması için ilana cevap verir ve köyde Deli Hamdi olarak görev yapmaya başlar. Bundan sonra köyde olup biten her şey Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar.