Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünden temin edilen ağaçlar okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin işbirliğiyle okul bahçesine dikildi.

Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu Müdürü İsmail GENÇOĞLAN, ağaç dikmenin önemine değinerek, “Okul bahçemizin ağaçlandırılması konusunda sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Ağaçlandırma çalışmasını, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ar-Ge birimince yürütülen KADEP (Kahramanmaraş Değerler Eğitimi) Projesi kapsamında öğretmen ve öğrenci işbirliğiyle gerçekleştirdik. Kasım ayının değeri olan “sorumluluk” bilincini bütün öğrencilerimize kazandırmak ve bu bağlamda öğrencilerimizin çevreye karşı olan sorumluluklarını hatırlatmak adına okul bahçemize 40 fidan diktik. Ağaç dikme konusunda Peygamberimizin: “”Herhangi birinizin elinde bir hurma fidanı varken, kıyâmet kopacak olsa, derhal onu diksin!” hadisini kendimize rehber edinerek öğrencilerimizin ağaç dikme ve yeşili koruma bilincini artırma yolundaki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

Ağaç dikimi faaliyetinde aktif rol üstelenen aynı zamanda SEÇENEK Derneği Başkanı da olan Biyoloji öğretmeni Cafer KALALI: “Dikilen ağaçların bakım ve sulama işini öğrencilerimiz üstlendi. Bu görev öğrencilerimizin çevreye karşı sorumlu bir birey olarak yetişmelerinde önemli bir etken olacaktır” dedi.