Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il genelinde 19 Mart 2017 tarihinde, 2017 yılı asil öğretmenliğe geçiş yazılı sınava giren adayların asil öğretmenliğe geçiş sınavı sözlü bölümü Kahramanmaraş’ta 27 Mart 2017 Pazartesi günü başlamıştı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim müdürlüğünün 4 katında bulunan M. Sait Kırmacı ve 12 Şubat Toplantı Salonlarında sözlü sınava girmek için bekleyen aday öğretmenlerin belirtilen tarih ve saatte ellerinde dosyaları ile büyük bir heyecan yaşadıkları gözden kaçmıyor.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarının başkanlığında, il milli eğitim şube müdürleri, onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe millî eğitim şube müdürleri ve okul müdürlerinden oluşan komisyon tarafından aday öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış sorulardan kura çekme suretiyle 2 soru, buna ek olarak adaylık sürecinde hazırladıkları dosyadan en az 2 soru soruluyor.  Sözlü sınavda aday öğretmenlerin ifade gücü, iletişim becerileri, bilimsel gelişmelere açıklığı, temsil yeteneği gibi özellikleri değerlendiriliyor.

 29 Mart 2017 tarihinde başlayan 407 Aday öğretmenin katılacağı sözlü sınavı 4 Nisan 2017 tarihinde sona erecek.

http://marastahaber.com/ Ailesi olarak tüm aday arkadaşlara başarılar diliyoruz.