Onikişubat İlçesinde Cuma  grubunu oluşturan aday öğretmenler tarihi ve turistik Süleymanlı ve Ilıca bölgesinde muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirdikleri geziden mutlu döndüler.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraş – Onikişubat Cuma grubu Aday öğretmenleri 20 Mayıs Cuma günü saat. 09.00’da  Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü önündeki iki otobüsle  Süleymanlı mahallesine hareket ettiler. Aday öğretmenlerin Zeytun çayı üzerinde kurulmuş eski bir yerleşim yeri olan Süleymanlı mahallesi gezisine  Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü H.Emre Gökşen ve  aday öğretmenler Koordinatörü Mustafa Değirmenci de katıldı. Yolculuk boyunca aday öğretmenler eğlenerek yıllarca hatırlanacak bir gezi gerçekleştirdiler.

Önceden hazırlanan plan dahilinde Aday Öğretmenler Süleymanlı Mahallesinde ilk ziyareti üç geniş oluktan gürül gürül buz gibi sular akan Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen çeşme, oldu. Eğitim Koordinatörü Mustafa Değirmenci burada çeşme ile ilgili kapsamlı bilgiler aktarıldı. Topluca fotoğraf çektirildikten sonra, çeşmenin yanı başında bulunan kantarma köprüsü incelendi ve köprü hakkında bilgi aktarıldı. Buradan da taş köprü (kanlı köprü)  ve tekke köprüsü bölgesine geçtiler ve burada da gerekli çalışmayı tamamlayan aday öğretmenler,  Birleşik sınıf eğitimi yapan Onikişubat Halil İbrahimuşağı İlkokulunu ziyaret ettiler. Bu okulda  eğitim çalışmalarını yerinde gören adaylar aldıkları farklı hediyeleri öğrencilere armağan ederek, öğrencileri sevinç ve mutluluğa boğdu.

Okuldan da ayrılan aday öğretmenler Süleymanlı Şehitliğine hareket ettiler. Şehitlikte Kur’an-ı kerim ve Fatihalar okundu, peşinden yine Mustafa değirmenci tarafından 2015 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen Jandarma Binbaşı Süleyman Bey ve arkadaşları ile ilgili genel bilgiler verdi.

Adaylar Cuma namazını Ilıca’da kılıp namaz sonrasında öğle yemeğini Ilıca’da yediler. Burada kısa bir gezi yapan adaylar bir bahçede hem saz çaldılar, hemde mahalli saz sanatçılarından türkü dinlediler, buradandan ayrılan adaylar Fırnız çayı üzerinde bir alabalık üretim tesisinde de dinlendiler ve akşam yemeğini burada yedikten sonra neşe ve huzur içerisinde anlamlı hatıralarla bir geziye son noktayı koydular.