Kahramanmaraş – Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan sözleşmeli aday öğretmenler, aday öğretmen yetiştirme programı çerçevesinde okul dışı uygulamaları gönüllülük ve girişimcilik faaliyetleri kapsamında yapımı yeni tamamlanan Afşin Elbistan Linyitleri İlkokulunda okulunun temizliği ve fiziki tamiratlarında örnek bir davranış gösterdiler.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kuzey Yıldızları aday yetiştirme program koordinatörü Faik Türk yaptığı açıklamada, Elbistan’a atanan 36 aday öğretmenin, Afşin Elbistan Linyitleri İlkokulu binasında eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi adına gönüllük esasında gerçekleştirilen etkinlikte, temizlik, pano asma, askı monte etme, fayans taşıma, harç karıştırma vb. eşyaların yerleştirilmesinde yardımcı olduklarını ve herkese önek olacak bir davranış gösterdiklerini belirtti.

Türk, ” Bu öğrettim yılında İlçemize atanan sözleşmeli aday öğretmenlerimizin bir günlük okul dışı uygulaması var. Okul dışı uygulamalarında değişik etkinlikler yapılabilmektedir. Burada bulunan aday öğretmenlerimiz gönüllülük esasına dayalı olarak yapımı yeni tamamlanan bu ilköğretim okulunda yerleştirme, temizlik çalışmaları ve yerleştirme yaptılar” dedi.