Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinde bulunan Aday Öğretmenler  belli gruplar halinde Onikişubat İlçesinde engelli eğitim veren Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim Okulunu ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular.

Habere Ait Foto Galeri

Üngüt Mh. 71050 Sk. No:1’de Türkiye’nin en büyük özel eğitim okullarından birisi olarak hizmet veren engelli çocuklara yönelik her türlü özel eğitim ve rehabilitasyon konusunda katkı sunan Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim Okulu, Okulu Müdürü Osman Demirci okulun kuruluşundan günümüze başarı durumu verdiği eğitim, gerçekleştirdikleri projeler, ve özel eğitimin önemi hakkında bilgiler verip ve aday öğretmenlerden gelen soruları cevaplandırdı.

“Okulumuzda bireysel eğitim, grup eğitimi, fizyoterapi, destek eğitimi, aile eğitimi ve personel için hizmet içi eğitim programları, çocuklar ve personel için çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir.” Diyen Müdür Demirci okullarında eğitim sınıflarını aday öğretmenlere gezdirdi.

Demirci, “Türkiye Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinasyonunda Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş şubesi olarak yürütmek te olduğumuz SODES 2015 – “BİRLİKTE BAŞARALIM” Projesi kapsamında çeşitli kurslar organize etiklerini bu doğrultuda satranç kursundaki kursiyerlerimize yönelik düzenlenen Satranç Turnuvasını tamamladıklarını” belirtti.

Okul bahçesinde de inceleme ve gezisini sürdüren aday öğretmenler, okul önünde topluca fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldılar.