Kahramanmaraş-Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki aday öğretmenler bu hafta ki çalışmalarına okul ziyaretleriyle devam ediyor.

Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde adaylık sürecinde değişik programlar geliştiren aday öğretmeneler okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak üzere öğrenci seçimi, kayıt kabul, eğitim-öğretim, yönetici ve öğretmen seçimi ile yetiştirilmesi sağlanan Dulkadiroğlu Bilim sanat Merkezini ziyaret ederek bu okul hakkında hem bilgi aldılar, hem de okulda öğrencilere uygulanan eğitimi yerinde gördüler.

Aday öğretmenlerin ziyaret ettiği okullardan diğeri de Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama okulu oldu. Zihinsel engelli öğrencilerin eğitildiği okul. Zihinsel engelli bireylere ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim öğretim olanakları sağlayarak, onların bireysel ihtiyaçlarına hitap ederek, çevreyle iş birliğini sürekli geliştirebilen, onlara toplumda kendi kendilerine yeten iyi bir birey olma davranışlarını kazandırılan bir okul. Aday öğretmenler bu okula öğrenci ve öğretmen alımı, okulda uygulanan eğitim hakkında bilgi alıp öğrencilere verilen eğitim şeklini yerinde görme imkanı buldular.