Kahramanmaraş Dulkadairoğlu ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan aday öğretmenlere  geçtiğimiz hafta Ziya Gökalp İlkokulunda “ Sinema” günlerinde “ 3 İdiots” filmini seyrettirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Aday öğretmenler İl Koordinatörü Selahaddin Uğur, Dulkadiroğlu İlçesi Aday Öğretmenler Koordinatörü Adem Aydoğan ve Onikişubat Aday Öğretmenler Koordinatörü Mostafa Değirmenci gözetiminde, Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Mustafa Baydemir, MüdürYardımcısı Özlem Arslan’ın nezaretini filmi izlediler, Aday öğretmen böyle bir uygulamanın gayet farklı ve güzel olduğunu vurgularken teorik ortam çalışmasından uzaklaşıp film seyrederek hem stres attık hem de filimden alınması gereken mesajları aldık dediler.

3 idiots Filminin Konusu şöyle:

Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan’ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir. Son dönemin fazlasıyla dikkat çeken yapıtlarında biri olan film Hindistan’ın en çok izlenen filmlerden biri olurken özellikle Amerika’da da bir hayli dikkat çekmişti.