Psikohekim Abdulaziz YILMAZ Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün davetlisi olarak Mehmet Akif Ersoy Kültür Sitesinde Okul Müdürlerine ve Rehber Öğretmenlere “Kalbe Dokunan Öğretmen semineri verdi:”

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Sunusunun ilk girişinde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Hiçbir eğitim sistemi Öğretmen kalitesini aşamaz. İlk işimiz öğretmenlerimize ve kalplerine dokunmak.  Öğretmen Ziya SELÇUK”sözü ile seminerine giriş yapan Psikohekim Abdulaziz YILMAZ,Kültür sitesini tıklım tıklım dolduran eğitimcilere öğretmenlik konusunda çok önemli mesajlar verdi.

YILMAZ, Aristoteles; “Kalbi eğitmeden aklı eğitmek eğitim değildir. Vicdan olmadan bilgi sahibi olmak tehlikelidir.” Sözüne dikkat çekerek ilgili hatıralarını paylaştı. Her çocuğun bir yetenek olduğunu, onun keşfetmek gerektiğine işaret ederek “Değerlendirmezsen ; o çocuğumuz İlkokulda – siner,Ortaokulda- söner,Lisede- korkar,Üniversitede – “ben yeteneksizim diye iftira eder”

Yer altındaki altından fayda yok; çıkarmak lazım, çocuklarımızda böyledir. “Kişiliği (yeteneği) ön plana çıkarılmayan öğrenci mahkûmdur. Öğretmenlik yapmayı aşıp, öğretmen olanlar, eğitimde her şeyi fırsata çevirip harika işler çıkarabilirler. Kalbe dokunan Öğretmen;  iletişimi kuvvetli olandır ” dedi.

Seminerin sonunda Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Günay AVCI tarafından Psikohekim Abdulaziz YILMAZ’ bir buket çiçek takdim edildi.