Vali Şükrü Kocatepe, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Kahramankent Lisesi öğrencilerinden Biyoloji branşında Türkiye birincisi olarak altın madalya kazanan Turan Kaya ve Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Beyza Ebru Apaydın’ı makamında kabul etti.

 

Vali Kocatepe, bu sene finali Ankara’da yapılan ve TÜBİTAK tarafından organize edilen 20. Ulusal bilim olimpiyatlarında Biyoloji branşında birinci olan Turan Kaya ve Biyoloji branşında ikinci olan Beyza Ebru Apaydın tebrik etti. Bu başarının yaşanmasında katkısı olan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerin ailelerini kutlayan Vali Kocatepe, başarının tesadüf olmadığını söyleyerek : “Olimpiyatlara katılan birçok okul arasından seçilerek bu başarıyı kazanmak kolay değil. Zoru başardınız, bu başarı tüm öğrencilerimize örnek olsun. ”dedi.

 

Ziyaret sonunda öğrencilere altın takarak onları onure eden Vali Kocatepe, öğrencilerden bu başarılarını kendileri için bir başlangıç kabul etmelerini ve çok daha büyük başarılara imza atmalarını istedi.

 

Geçen yıl dünya üçüncüsü olan Turan Kaya başarısının neticesinde, biyolojiyle organik bağı olan branşlardan tıp, eczacılık, diş hekimliği, moleküler biyoloji, genetik mühendisliği vb. devlet üniversitesinin istediği bölümüne dilekçe vererek kayıt yaptırabilme hakkını kazanmıştır.

 

Ulusalda gümüş madalya kazanan Beyza Ebru Apaydın ise gireceği üniversite sınavında 30 ek-puan almaya hak kazanmıştır.