Kahramanmaraş’ta  Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 14.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Kütüphaneler Haftası Açılış Programı düzenlenirken saat 16.00 ‘da ise Öğretmenevi Kıraathanesinde kitap sergisi düzenlendi.

 

Saat 16.00’da Öğretmenevi Kıraathanesinde düzenlenen sergi açılışı; , İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı il Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Vali Şükrü Kocatepe sergide bir açıklamada bulunarak okullarda da hafta münasebetiyle kitap dağıtımı yapıldığını söyledi. Vali Kocatepe: “Kütüphane haftası münasebetiyle öğretmen evi kıraathanesinde kitap sergisini açıyoruz. Kahramanmaraş’taki kitapçı arkadaşlarımız kitaplarını getirip burada sergilediler, indirimli fiyatla satışa çıkardılar. Ne bilgisayar ne televizyon nede başka bir eğlencenin kitabın yerini alması mümkün değil. Kitaplar bize başka başka dünyaları, yaşayamadığımız hayatları sunuyorlar” dedi.

Her insanın günlük hayatında en iyi arkadaşının kitap olduğunu vurgulayan Vali Kocatepe: “ Özellikle gençlerimize ve tüm hemşerilerimize kitap okumalarını tavsiye ediyorum.  Hem vakitlerini iyi değerlendirmeleri hem de topluma faydalı olmaları açısından kitap en iyi arkadaştır” dedi.

Sergi açılışına müteakip protokol üyeleri kitap reyonlarını gezerek incelemelerde bulundu.