Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Abidin Kul,dün akşam verdiği yemekte partililerle bir araya geldi !

Habere Ait Foto Galeri

Kahramanmaraş ve ülke gündemine dair açıklamalar yapan Kul, milletvekili olduğu takdirde yapacağı ilk işi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olan “Kaç-Ak Saray”ı yıkmak olacağını söyledi.Partililerine verdiği akşam yemeğinde seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Abidin Kul, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında adaletsiz sistemi yıkacağız.” dedi. Kul düzenlendiği akşam yemeğinde birlik-beraberlik, dayanışma ve iktidara yürüyüş yapıldığını belirtti.

Yoğun katılımın olduğu akşam yemeğinde masaları tek tek dolaşıp, partilileri selamlayan Kul yaptığı konuşmasında ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunun vurgusunu yaptı, yemeğe katılan tüm partililere teşekkür ederek yaptığı konuşmasında yaklaşan 7 Haziran genel seçimlerinin önemine değinerek; “Genel seçimlerde elde edilecek başarıdan en ufak kuşkumuz yok. Ancak bu bizde gevşeme yaratmamalı. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirelim. CHP yine kayıtsız şartsız birinci parti olacaktır” diye sözlerine ekledi. 22 Mart’ta ön seçimin olduğunu dile getiren Kul; Şu ana kadar ön seçim yarışının adaylar arasında seviyeli ve tam demokratik olarak devam ettiğini, 22 Mart’ta yapılacak CHP ön seçiminin demokrasi şöleni şeklinde geçeceğini, bu şölenin 7 Haziran seçimlerinde de devam edeceğini söyledi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Kul, “Kahramanmaraş halkının bir çoğunluğu çiftçilik ile geçiniyor. Ama 10 sene önceki fiyatlara mahsulünü satıyorlar. Bakıyorsunuz mazot 5’e, ilaç fiyatları 4’e, gübre fiyatları 4’e, işçi maliyetleri 3’e katlamış. Çiftçimizin arpası, buğdayı, pancarı, nohudu para etmiyor. Bu hükümet çiftçiyi, köylüyü yok etmeye çalışıyor. Çiftçiye ve köylüye sahip çıkılmadığı için ilçeler ve köyler boşalıyor. Türkiye’nin diğer bölgelerine bakıyorsunuz doğrudan mazot, gübre ya da doğrudan destek veriliyor.diyerek düşüncelerini partililerle paylaştı.