Yüreğine Sağlık Boncuk Dede

Yüreğine Sağlık Boncuk Dede
Dünya Destanları arasında en anlamlı ve en onurlu zaferler arasında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamalarında renkli görüntüler sergilendi. Elbistan Belediyesinde yıllarca çalışan ve emekli olan 78 yaşındaki Boncuk...

Dünya Destanları arasında en anlamlı ve en onurlu zaferler arasında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamalarında renkli görüntüler sergilendi. Elbistan Belediyesinde yıllarca çalışan ve emekli olan 78 yaşındaki Boncuk Dede, bayramın en coşkulu kişilerinden biriydi. Sözde değil özde coşku yaşayan Boncuk Dede, askeri kıyafetle Kuvayi Milliye ruhunu taşırken üzerindeki ve elindeki Türk Bayrağı ile törenlerin saygı gören ismi oldu. İlçe protokolü ise Türkiye Cumhuriyeti Devletine sadakati yansıtan Boncuk Dede’ye olağan üstü ilgi gösterdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında üzerindeki asker kıyafeti ile Mehmetçik olmanın yaşı olmayacağını ifade eden, üzerindeki ve elindeki Türk Bayrağı ile vatana sadakati yansıtan 78 yaşındaki Boncuk Dede, törenlerin gözdesi oldu. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törenlerde büyük bir heyecan yaşayan ihtiyar delikanlıya Kaymakam Tuncay Akkoyun ve Garnizon Komutanı Kur. Bnb. İbrahim Yazıcı özel bir ilgi göstererek, sergilenen milli ruha karşı adeta alkış tuttular.

Bayram coşkusuna renkli kişiliği ve sempatik tavırları ile özel bir anlam katan Boncuk Dede, günün anlam ve önemine yakışan güzellikte protokol ile hatıra fotoğrafı çektirirken, yaşına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlılık ve sadakati takdir topladı.