Burun estetiği ameliyatı olmayı düşünenler en çok endişelendiren konu ameliyat sonrasında her hangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmayacaklarıdır. Elbette ki her ameliyat sonrasında oluşabilecek sorunlar gibi burun estetiği ameliyatı sonrasında da bazı komplikasyonlar oluşabilmektedir. Bu komplikasyonların oluşmasında etken olan öğeler ise öncelikli olarak burun estetiği ameliyatı yapan doktor ve ekibinin uzmanlık seviyesi, ameliyat ortamının sterilize durumu ve sonrasında da hastanın iyileşme sürecinde yapmış olduğu hatalardır. Bu üç öğeden herhangi birinde yanlış bir uygulama söz konusu ise burun estetiği ameliyatı sonrasında hastada da bazı komplikasyonlar meydana gelmektedir. Peki bu komplikasyonlar nelerdir?

 

Burun estetiği ameliyatı sonrası oluşabilecek sorunların başında anesteziye bağlı olan sorunlardır. Anestezinin etkisinden çıkamayan kişilerde kusma ve bulanı meydana gelebilmektedir.

 

Diğer bir sorun ise burun estetiği sonrasında istenilen burun şekline kavuşulamamasıdır ki bu genellikle en sık karşılaşılan sorundur. Böyle bir durumda hastaya ikinci bir ameliyat yani revizyon ameliyatı yapılır ve uygulanan ufak tefek rötüş hareketleriyle istenilen estetik şekle kavuşur hasta.

 

Bir diğer soruna az olarak karşılaşılsa da enfeksiyon bağlı sorunlardır. Bunun da iki nedeni vardır ya burun estetiği ameliyatı yapılan ameliyathane salonu ya da malzemelerinden enfeksiyon vardır ve hasta ameliyat esnasında enfeksiyon kapar ya da hasta iyileşme sürecinde dikkat etmediği için enfeksiyon kapmıştır. Böyle bir durumda hastaya ilaç tedavisi uygulanır ve hasta enfeksiyondan arındırılır.

 

Son olarak ise burun estetiği ameliyatı sonrasında halk arasında burun düşmesi olarak bilinen komplikasyondur ve hastaların en çok korktuğu durumdur. Burun düşmesi olarak bilenen durumda doktor hatası vardır ve burnun kalkık durması için gerekli olan kıkırdak dokuyu ya fazla almıştır ya da yeterince kıkırdak yüklemesi yapmamıştır. Bu yüzden burun estetiği ameliyatı olmadan önce seçeceğiniz estetik uzmanını ve ekibini seçkin kişilerden tercih etmenizde fayda var.