Ramazan ayı İslam kuralları gereğince her yıl 10 gün geriye geldiğinden olayı her ilde olduğu gibi Bursa ilinde de imsakiye saatleri değişmektedir. Ramazan ayında Müslümanların üzerine farz kılınmış ibadetlerden birisi olan oruç ibadetini yerine getirecek olan Bursa halkı iftar ve sahur vakitleri hakkında net bilgilere ulaşmak istemektedir. İnternet ortamında çok sayıda Bursa imsakiyesi yer alsa da Bursa ramazan imsakiyelerinin büyük bölümü yanlış olduğundan dolayı sizlere iftar ve sahur saatlerine nasıl doğru bir şekilde ulaşabileceğinizi aktaracağız.

Bu yıl ramazan ayı ciddi derecede sıcak geçeceğinden dolayı oruç tutan kişilerin en büyük sıkıntısı susuzluk olacak. Susuzluk ile mücadele etmemek için yağ ve tuz oranı az olan yemekleri sofralarınızda bulundurmaya özen gösterin. Ayrıca susuzluk kaynaklı sağlık sorunları yaşamamak için de iftar sahur arasında en az 2 litre civarında su içmeye gözen gösterin.

Her yıl yayınlanan imsakiyelerin en doğru adresi şüphesiz diyanet işleri başkanlığıdır. Diyanet işleri başkanlığı ince hesaplamalar sonucunda imsakiyeleri oluşturmaktadır. Bu nedenden dolayı iftar ve sahur vakitlerine sadece diyanet işleri başkanlığından ulaşmanızda fayda var. İlgili bilgilere ulaşmak için diyanet.gov.tr bağlantısını kullanabilirsiniz.

Ramazan imsakiyesi henüz yayınlanmadığından dolayı ilgili imsakiyeyi web sitemize eklemedik. Diyanet işleri başkanlığı güncel 2015 Bursa ramazan imsakiyesini yayınladıkları zaman bu imsakiyeyi sizlere sunacağımızdan emin olabilirsiniz.