Maraşta Haber
Maraşta Haber

3 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 6. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı […]

3 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 6. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

03 Temmuz 2014 - 10:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz !

Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı boyunca Maraşta Haber’i takip edin !

Bugün iftar menümüzde leziz iftariyelikler ve Humus çorbası ile başlıyor ara sıcak olarak Mercimekli ve tulum peynirli börek ile devam ediyoruz, ana yemeğimiz ise Maydanozlu marine soslu hindi eti… Son olarak Cevizli oturtma ile iftar menümüzü tamamlıyoruz.

  • İftariyelikler: Hurma, peynir, zeytin.
  • Çorba: Humus çorbası
  • Ara Sıcaklar: Mercimekli ve tulum peynirli börek
  • Ana Yemek: Maydanozlu marine soslu hindi eti
  • Tatlı: Cevizli oturtma

Humus çorbası malzemeleri: 2 su bardağı haşlanmış nohut, 6 su bardağı su, 5 diş sarımsak, 1 soğan, 1 kereviz, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı un, 1 defne yaprağı, 2 limon suyu, 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz, Tane karabiber, Küp doğranmış beyaz peynir.
Humus çorbası hazırlanışı: Havalar ister sıcak ister soğuk olsun, ramazan sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar. Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye ayçiçeği yağı ve tereyağını alın, küp doğranmış soğanı soteleyin. Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin. Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin. Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları ekleyin. Pirinçler pişince limon suyunu ekleyip küp doğranmış beyaz peynir ve tane karabiberle servis yapın. Humus çorbası artık hazır, afiyet olsun.

Mercimekli ve tulum peynirli börek malzemeleri: Hamuru için: 2 su bardağı un, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, Tuz, Yarım çay kaşığı karbonat. İç harcı için: 1 su bardağı yeşil mercimek, 150 gr tulum peyniri, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber. Kızartmak için: Zeytinyağı.
Mercimekli ve tulum peynirli börek hazırlanışı: Geniş bir kapta yumurta, yoğurt, tuz, karbonat ve unu karıştırarak yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mercimekleri haşlayıp süzün. Tulum peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Hamurları unlanmış zeminde ince açın ve yuvarlak kesin. Mercimekli harçtan paylaştırarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın. Mercimekli ve tulum peynirli börek artık hazır, afiyet olsun.

Maydanozlu marine soslu hindi eti malzemeleri: 1 kg fileto hindi göğüs eti
Marine için: 1 demet maydanoz, 1~2 dal taze kişniş, 2~3 dal taze kekik, 4 diş ince kıyılmış sarımsak, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, Tuz, Karabiber.
Maydanozlu marine soslu hindi eti hazırlanışı: Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın. Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın. Maydanozlu marine soslu hindi eti artık hazır, afiyet olsun.

Cevizli oturtma malzemeleri: 500 gr un, 1 yumurta, Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, Yarım çay kaşığı tarçın, 200 gr tereyağı, 500 gr toz şeker, 2 su bardağı su, 1 dilim limon.
Cevizli oturtma hazırlanışı: Un, yumurta ve suyu bir kapta yoğurun. Bezelere ayırın ve yufka şeklinde incecik açın. Yufkaları kuruması için biraz bekletin. Tereyağını eritin. Bir kasede ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Elde ettiğiniz yufkaları, aralarına bu harçtan yayarak üst üste yerleştirin. Rulo yapın. Parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine kalan tereyağını döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince isteğe göre tarçın serperek servis yapın. Cevizli oturtma artık hazır, afiyet olsun.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ