Maraşta Haber
Maraşta Haber

Meclis Başkanlığı için adaylık süreci başlıyor

TBMM’de ayrıca bu hafta seçimlerle geçecek. AK Parti, CHP ve MHP’de grup yönetimi seçilecek ve TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için adaylar belirlenecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 Temmuz 2013’te sona ermesi nedeniyle Meclis Başkanlığı seçimi için takvim de yarın başlıyor. Adaylar isimlerini, 24 Haziran Pazartesi gününden 28 Haziran Cuma günü saat 24.00’e kadar […]

Meclis Başkanlığı için adaylık süreci başlıyor

25 Haziran 2013 - 2:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

TBMM’de ayrıca bu hafta seçimlerle geçecek. AK Parti, CHP ve MHP’de grup yönetimi seçilecek ve TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için adaylar belirlenecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 Temmuz 2013’te sona ermesi nedeniyle Meclis Başkanlığı seçimi için takvim de yarın başlıyor. Adaylar isimlerini, 24 Haziran Pazartesi gününden 28 Haziran Cuma günü saat 24.00’e kadar Başkanlık Divanı’na bildirecekler. Milletvekilleri, yeni Meclis Başkanı’nı belirlemek içinTBMM Genel Kurulu’nda 2 Temmuz Salı günü oy kullanacak.

Gruplarda seçimler

Yasama yılı sona ermeden önce AK Parti, CHP ve MHP grupları da yeni Meclis yönetimlerini belirlemek için sandık başına gidecek.

AK Parti Grubu, 28 Haziran Cuma günü saat 15.00’te toplanacak. Grupta yapılacak seçimlerde, 5 grup başkanvekili belirlenecek. Ayrıca Başkanlık Divanı’nda AK Parti’ye düşen 2 Meclis Başkanvekilliği, 6 Katip Üyelik ve 2 İdare Amirliği için adaylar tespit edilecek.

CHP’de, 26 Haziran Çarşamba günü yapılacak seçimlerde ise 3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu üyesi, 7 Grup Disiplin Kurulu üyesi ve 2 Grup Denetçisi belirlenecek. TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için de CHP’ye düşen 1Meclis Başkanvekilliği, 2 TBMM Katip Üyeliği ve 1 TBMM İdare Amiri adaylığı için de oy kulanılacak.

MHP Grubu da yine bu hafta içinde yönetimini seçecek.

Genel Kurul

TBMM Genel Kurulu ise bu hafta, Anayasa Mahkemesi’nin yetki kanunu kapsamında olmadığı gerekçesiyle iptal ettiği KHK’lardaki düzenlemeleri içiren tasarıyı yasalaştırmak için mesai yapacak.

 Yargı Hizmetleri ile ilgili olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin barışta çalışmaya ara verme süresi yeniden belirleniyor. Buna göre, Mahkeme her yıl 1 Eylül’de başlamak üzere, 20 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar çalışmaya ara verecek.

Danıştay daireleri, Uyuşmazlık Mahkemesi Hukuk ve Ceza bölümleri ile Genel Kurulu ve Bölge idare, idare ve vergi mahkemeleri, ceza işlerini gören makam ve mahkemeler her yıl 1 Eylül’de başlamak üzere, 20 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar çalışmaya ara verecek. Ayrıca Sayıştay Genel Kurulu, Temyiz Kurulu, Daireler Kurulu ve daireleri, 20 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar çalışmaya ara verecek.

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlayacak, 31 Ağustos’ta sona erecek.

Genel Kurul’da ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 25 Haziran Salı günü milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak.

Kalkınma Planı, Komisyonda

10. Kalkınma Planı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri de yarın başlayacak. 3 gün sürecek görüşmelerde, her gün bir bölüm ele alınacak. “Küresel Gelişmeler ve Eğilimler”, “Plan Öncesi Dönemde Türkiye’de Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler” başlıklı birinci bölüm yarın, “Planın Temel Amaçları ve İlkeleri”, “Planın Hedefleri ve Politikaları” 25 Haziran Salı, “Öncelikli Dönüşüm Programları” başlıklarının görüşmeleri ve önergelerin oylanması 26 Haziran Çarşamba günü olacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapan torba tasarıyı görüşecek. Tasarıya göre, memur, subay, astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf üniversitelerinde çalışamayacak. Ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak. Yükseköğretim kurumlarının kadro ve pozisyonlarında bulunmayan profesör ve doçentler, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak istihdam edilebilecek. Sözleşmeli öğretim üyelerine, ek ders ücretlerinin 10 katına kadar saatlik sözleşme ücreti ödenebilecek. Mesai saatleri dışında yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde çalışan öğretim üyeleri, bu düzenlemenin yayımı tarihinden itibaren 2 ay içerisinde bu faaliyetlerini sona erdirmezse üniversiteyle ilişikleri kesilecek. Sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak. Bu düzenlemenin yayımı tarihinde sünnetçilik yapanlar, 31 Aralık 2015 tarihine kadar sünnetçilik yapmaya devam edecek.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, “Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri” konulu alt komisyonun raporunu, 25 Haziran Salı günü ele alacak.

KİT Komisyonu’da bu hafta denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 26 Haziran Çarşamba günü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 5. Dünya Su Forumu Organizasyonu’nun 2011 hesaplarını; 27 Haziran Perşembe günü ise Ziraat Bankası, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş, Ziraat Portföy Yönetim A.Ş, Ziraat Sigorta A.Ş, Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş, Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri A.Ş,Fintek Finansal Teknoloji Hizmetleri A.Ş ve Ziraat Finansal Kirilama Hizmetleri A.Ş’nin 2011 hesaplarını denetleyecek. 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
23 Nisan 2017 Pazar  – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro...

Bugün 23 Nisan 2017 Pazar günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa hiss...

14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları ...

Bugün 14 Mart 2016 Pazartesi günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa h...

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban ...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları ̵...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ