Borsa İstanbul’un (BİST) açılış gongunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çaldı. Büyük çaplı uçak alımlarına dikkat çeken Binali Yıldırım, havacılık şirketlerinin borsada yatırım yapan vatandaşların birikimlerinin heba etmemesini istedi.

Binali Yıldırım, ayrıca İstanbul’daki yeni havalimanının ihalesinin ise 3 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özel bir hava yolu şirketinin hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla Borsa İstanbul’da düzenlenen açılış gongu törenine katıldı.

Binali Yıldırım, havacılık sektöründeki gelişmeler ile borsada işlem gören şirketlerin mali durumuna dikkat çekti. Havacılık şirketlerinin çok sayıda uçak alımı yaptığını hatırlatan Yıldırım, bu firmalara önemli bir uyarıda bulundu.

“YÜKSEKLERDE BASINÇ AZALIR… KULAKLAR UĞULDAMASIN… VATANDAŞIN BİRİKİMİNİ HEBA ETMESİNLER”

Yıldırım, “Bu havacılık şirketleri çok havalandı. Yükseklerde basınç azalır, baş dönmesi yapar, dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Kulakları uğuldamasın ve vatandaşın birikimlerini havada heba etmesinler. Bu da benim son tavsiyem olsun. Dikkatli çalışsınlar. Onlar ne kadar dikkatli çalışırlarsa biz de onlara her türlü desteği vermeyi devam edeceğiz” dedi.

3. HAVALİMANI 7 MİLYAR AVRO

Bakan Binali Yıldırım’ın gündeminde İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı da vardı.

7 milyar avroluk dev projenin 54 ülkenin milli bütçesinden büyük olduğuna işaret eden Yıldırım, “Dünyanın en büyük havalimanlarından birinin ihalesini 3 Mayıs’ta yapıyoruz. 78 milyon metrekare alana kurulacak, yılda 120 milyona kadar insanı misafir edecek. Kamu özel ortaklığıyla yapmak için harekete geçti. 7 milyar avroluk projeyi bütçeden kaynak kullanmadan yapabilecek hale geldik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Gong”u çalan Binali Yıldırım, borsanın işlem salonunu ziyaret etti. Yıldırım, bir brokerın kendisine uzattığı Galatasaray bayrağını imzaladı.

Kaynak : TRTHaber