19 nisan 2013 Cuma günü çeyrek altın fiyatları. Çeyrek altın fiyatlarında da bugün yükseliş gözleniyor. Ons fiyatlarının 1400 dolar üzerine çıkması çeyrek altın fiyatlarını yukarı seviyelere taşıyor.

Çeyrek ziynet altının alış fiyatı: 135,77 TL. satış fiyatı: 141,62 TL.olarak belirlendi.

Ata çeyrek altının alış fiyatı: 140,78 TL. satış fiyatı: 147,64 TL. olarak belirlendi.

ABD’den gelen istihdam talepleri verisinin beklentiden kötü gelmesine rağmen altın fiyatları son dönemdeki duyarsızlığını tekrardan gösterdi ve yönünü yukarı çevirdi.
Hafta ortasında 1330 dolar/ons seviyelerine kadar gerileyen altın fiyatları, bu sabah itibari ile 1416 doların üzerinde bulunuyor.
Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında altın fiyatlarını etkileyebilecek önemli bir veri bulunmuyor.
Analistlere göre, altın fiyatları teknik olarak incelendiğinde, güçlü direnç 1400 seviyesinin kırılması sonrasında 1425 seviyeleri test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1380 seviyesinin kırılması ile 1370 seviyesi test edilebilir.

DARPHANE ÇİFT VARDİYAYA GEÇTİ!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, bugün teslim etmeleri gereken altın siparişlerini 22 Nisan Pazartesi vereceklerini bildirdi. Parmaksız, “Yılbaşından bugüne kadar 34,5 ton Cumhuriyet altını verdik. Bu ayın 16’sında 5,4 ton Cumhuriyet altını talebi oldu. Böyle bir talep Darphane tarihinde yok” dedi.

ÇEYREK ALTIN SALI GÜNÜ GELECEK!

Altın fiyatlarındaki şiddetli düşüş piyasayı altüst ederken, kuyumcuyla müşteriyi de birbirine kattı. Altın bulamayan tüketici kuyumcuya kızıyor, kuyumcu da Darphane’ye isyan ediyor. Ama altınlar pazartesi yolda ! Geçen Cuma ateşlenen ‘altın krizi’ tüketiciyle kuyumcu arasındaki bağı da güçlendirdi. Bir haftadır ‘ucuzluktan’ faydalanıp çeyrekleri dizmek isteyen tüketici, o kuyumcudan bu kuyumcuya mekik dokudu, durdu. Çünkü Türkiye’de insanların, özellikle de kadınların en büyük yatırım alışkanlığı olan ‘çeyrek altın’ 130 liraya kadar inmişti. Yetişen aldı, biraz tereddüt edip bekleyen ise kuyumcu kapısında kaldı.