Altın fiyatlarının düşmesini fırsata çevirmek isteyen vatandaşların, çeyrek ve Cumhuriyet altını talebini karşılamakta zorlanan kuyumcular adeta “yok” satıyor.

Kuyumculardan alınan bilgi doğrultusunda kuyumcular çeyrek altının alınmamasını tavsiye ederlerken makine ile üretilen altınların daha fazla kar sağlayacağını vurguladılar. Piyasada el işçiliği çok olan çeyrek altın kalmazken kuyumcular artık çeyrek altını sipariş üzerine getirtiyorlar. İşte altın fiyatları: 24 ayar altının gramı 80,09 TL  Çeyrek altın 138,6 TL  Yarım altın 274,7 TL  olarak belirlendi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, bugün teslim etmeleri gereken altın siparişlerini 22 Nisan Pazartesi vereceklerini bildirdi. Parmaksız, “Yılbaşından bugüne kadar 34,5 ton Cumhuriyet altını verdik. Bu ayın 16′sında 5,4 ton Cumhuriyet altını talebi oldu. Böyle bir talep Darphane tarihinde yok” dedi.

Altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş vatandaşları hareketlendirdi. Fırsattan istifade etmek isteyen vatandaşlar, altın alabilmek için kuyumcuların yolunu tuttu. Kuyumcularda aşırı satış nedeniyle altın kalmadı.