23 Nisan 2013 Altın Fiyatları Altın Fiyatlarında son durum ne ? Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi ? İşte altın piyasası ve ayrıntılar !

Geçen haftaya 125 dolar kayıpla başlayan altın, bu haftanın ilk gününde 1.430 dolar seviyelerine kadar çıktı. Ancak gün sonuna doğru yine düşüş yaşayan altın 22 Nisan Pazartesi gününü 1.425 dolar seviyesinde kapattı.

Altın, son 30 yılın en hızlı düşüşünün fiziki alımları getirmesi sonrası başlayan yükselişini beşinci güne taşıdı ve bu yılın en uzun süreli rallisini gerçekleştirdi.

Çin’de Şanghay Altın Borsası’nın gösterge nakit kontratının işlem hacmi bugün, ilk kez 43,000 kilogramı (43 ton) geçti. ABD’de The U.S. Mint, Nisan ayında 167,500 ons altın sikke sattı. Şirket Mart ayında 62,000 ons sikke satmıştı.

Altın fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmek için kuyumcuya hücum eden vatandaş, esnafın elindeki altınları bitirdi. Kuyumcular da geçen hafta ellerindeki 5.4 ton külçe altını, ziynet ve sikkeye dönüştürülmesi için Darphane‘ye koştu.

Tarihinin en büyük siparişini alan Darphanegece-gündüz çalışarak dün altınları teslim etti. Çeyrek, yarım ve tam olarak yaklaşık 1 milyon 300 bin adet ziynet ve sikke kuyumcularda satışa çıktı. Piyasaya altın girişiyle, fiyatlar düştü. Kapalıçarşı‘da Perşembe günü 160 liraya kadar yükselen çeyrek altın, dün 145 liraya kadar geriledi. İstanbul Kuyumcular ve Sarraflar Derneği‘nin yetkilileri, altındaki düşüşün hafta boyunca süreceğini belirtti.

İşte 23 Nisan 2013 Salı günü altın piyasası :