Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ”4′üncü Yargı Reformu Paketi”, ’ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina’da gerçekleştirilen Yargı Reformu Çalışma Toplantısı’nda görüşüldü.

 

Ergin, ”Paketteki düzenlemeler müspet olarak değerlendirildi ve kabul edildi. Bir iki teknik redaksiyondan sonra imzaya açılacak ve parlamentoya gidecek” diye açıklamada bulundu.

 

Ergin, teknik konuların hallolmasının ardından paketin ’nda imzaya açılacağını ve Meclis’e gönderileceğini ifade ederek, ”Hayırlı olsun” dedi.

 

Uzun süredir üzerinde çalışılan ’nde son aşamaya geldi. Son yargı paketinin Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na gelmesi bekleniyor. Paket, birçok konuda köklü değişiklik getiriyor.

 

Paketle birlikte “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçunu düzenleyen ’nun (TCK) 220. maddesinin 6 ve 7. fıkraları değişecek.

 

220. maddenin 6. fıkrası, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişinin, ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılmasını” öngörüyor.

Kanunun 7. Fıkrası ise “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır” hükmünü içeriyor.

4. Yargı Paketi’nde her iki fıkradaki “örgüt üyesi olarak cezalandırılır” hükmü kaldırılıyor.