22 Kasım 2013 Çeyrek altın fiyatı ne kadar?, Altın alınmalı mı?Altın fiyatları nasıl, Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

148 liradan 146 liraya düşen çeyrek altın fiyatı, altına yatırım yapanları üzüyor…

Bugün altın ons fiyatı 1327,15 iken, Altın Kg / Dolar Fiyatı 42370 oldu. 22 Ayar Altın Fiyatı 77,25 iken, 14 Ayar Altın Fiyatı 49,24 ve Çeyrek Altın Fiyatı 139,98 TL. Tabiki bunlar alış fiyatı, yoksa çeyrek altın fiyatı satışta 150,07 TL’den işlem görüyor.

Spot altın fiyatları Fed’in varlık alımlarından gelecek aylarda çekilebileceğini açıklamasının ardından 30 dolardan fazla değer kaybetti. Dolar/TL ise yükseldi.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, dünkü açıklamasında, ABD’de istihdam piyasasının varlık alımlarının başlamasından bu yana iyileştiğini, ancak parasal gevşemenin kaldırılması için “verilerin üstünlüğünün” gerektiğini söyledi.

Fed bugün Ekim ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak. Bugün açıklanan veriye göre ABD’de perakende satışlar Ekim ayında yüzde 0.4 yükselerek son üç ayın en büyük artışını kaydetti, ikinci el konut satışları ise beklenenden fazla gerileyerek Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye düştü.>Kitco Metals Inc. küresel işlem yöneticisi Peter Hug, “Piyasalar Fed’in tutanaklarını bekliyor. Traderlar ve yatırımcılar bir para politikası hareketi için ufacık bir ipucu görmek amacıyla raporu detaylıca inceleyecek” ifadelerini kullandı.