ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 Mayıs’taki 2013-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2013-ALES) İlkbahar Dönemi Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.

ALES 2013 sınav sonuçları açıklandı. ALES sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilirsini? ALES sınav sonuçlarını ÖSYM sonunda açıkladı.

ALES 2013 soru ve cevapları açıklandı. ALES 2013 soru ve cevapları 15 mayısda açıklandı. ALES 2013 soru ve cevapları sitemizde. ALES 2013 soru ve cevapları işte sizlerle.
12 Mayıs 2013 günü 2013 ALES ilkbahar dönemi sınavı yapıldı. İlkbahar dönemi ALES soruları cevapları ösym ‘den bekleniyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM ), 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek’te gerçekleştirilen ilkbahar dönemi sınavı, 9.30’da başlayığ ve 180 dakika sürdü.
Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin ALES sınavına girdi.
Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak.
ALES Sınav Sonuçları 23 Mayıs Perşembe günü açıklandı. ALES Sınav Sonuçlarını buradan öğrenebilirsiniz.

ALES SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN