Evdeki kablolu ya da kablosuz ağı nasıl hızlandırabilirim diyorsanız bu haberde sizler için çözümleri değerlendirdik!

Bir çoğumuzun evinde kablolu ya da kablosuz ağ mevcut. Fakat bazen bunların çalışmasından şikayetçi olup en yüksek hızda çalışmasını isteyebiliyoruz. İşte bundan dolayıTeknolog Adam ekibi olarak ev ağınızı hızlandırmak için bu haberi derledik. Bu çözümleri uygulayarak ev ağınızı en yüksek performansa taşıyabilirsiniz.

  • Kablosuz Ağ Modemini Doğru Yere Yerleştirin

Kablosuz ağınıza ait sinyal odalardan ve duvarlardan geçtikçe sinyal gücü zayıflayacaktır. Buna bağlı olarak bağlantı hızının düşecektir. Modeminizi ona bağlı olacak cihazların merkezi konumunda etrafını duvarların fazla sarmadığı  bir yere yerleştirerek yüksek performans sağlayabilirsiniz.

  • Kablolarınızın Uzunluğu Sinyali Etkiliyor!

Eğer evinizde kablosuz ağ yerine kablolu ağ kullanıyorsanız kabloların uzunluğu sinyale etki ettiğini unutmayın. Çünkü Cat 5 ethernet kablolarında sinyal, teorik olarak 100 metreden sonra zayıflamaya başladığını hatırlatmak isteriz.

  • Modeminizde Optimizasyon Yapın!

Modemlerde verileri aktarmak için “kanallar” kullanılır. Fakat komşunuz ile sizinki aynı kanaldaysa bu çakışma da sinyalin zayıflamasına ve hızın düşmesine sebep olabilir. Bazı modemlerde kanal seçimi otomatik olarak yapılıyor. Modeminizin özelliğinin olup olmadığını biliyorsanız WifiInfoView isimli program sayesinde çevrenizdeki en boş kanalı kullanmak için ayarlayabilirsiniz.

3 madde halinde yazdığımız bu çözümler ile kablolu ya da kablosuz ağınızın performansını arttırabilirsiniz.

Kaynak : TeknologAdam.com