Maraşta Haber
Maraşta Haber

Sponsorum Yok Ama Ben Şampiyonum !

Maraşgücü Spor Basketbol Büyükler Liginde Şampiyon Oldu MARAŞGÜCÜSPOR 2013-2014 sezonunda Genç Erkeklerde namaglup şampiyonluktan sonra büyük erkekler liginde de şampiyonluk ipini göğüsledi. Kendine + 1 kişi spor felsefesini düstur edinen Maraşgücüspor 1 yaşını yeni doldurduğu bu günlerde 7.kupasını basketbol büyükler ligi şampiyonu olarak müzesine götürdü.Forma reklamı dışında sponsoru bulunmayan takımın bu imkânsızlıklar içinde nasıl şampiyon […]

Sponsorum Yok Ama Ben Şampiyonum !

27 Mayıs 2013 - 15:17A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Maraşgücü Spor Basketbol Büyükler Liginde Şampiyon Oldu

MARAŞGÜCÜSPOR 2013-2014 sezonunda Genç Erkeklerde namaglup şampiyonluktan sonra büyük erkekler liginde de şampiyonluk ipini göğüsledi.

Kendine + 1 kişi spor felsefesini düstur edinen Maraşgücüspor 1 yaşını yeni doldurduğu bu günlerde 7.kupasını basketbol büyükler ligi şampiyonu olarak müzesine götürdü.Forma reklamı dışında sponsoru bulunmayan takımın bu imkânsızlıklar içinde nasıl şampiyon olunur sorusuna çok net cevap vererek, basketbolda söz sahibi bir spor kulübü oldu. Şu an Katıldığı tüm kategorilerde şampiyon olan ve şampiyonluğa oynayan bir ekip olan Maraşgücüspor destek verilse bölgesel ligde de Kahramanmaraş’ımızı temsil edecek takım kuracak.

MARAŞGÜCÜSPOR Yöneticileri şunları dile getiriyor

Kahraman kente Bölgesel lig takımı yakışır.

Türkiye Basketbol Federasyonunun en alt ligi olan bölgesel ligde bile bir takımımızın olmaması şehrimiz için utanç tablosu olduğunu düşünüyorum. Bugün bakıyorsunuz Royal Halı Gaziantep B.B. sponsor oluyor. Takım 1.ligde mücadele ediyor.Şanlıurfa’nın bölgesel ligde 2 takımı var. Kahramanmaraş olarak ne eksikliğimiz var sponsor dışında. Bu şehrin çocukları basketbolda kariyer yapamayacak mı? İlla ki Gaziantep’e ve çevre illere mi gitsinler. Onlar zaten kendi milliyetçiliklerini yaparak kendi ilinde olanlara öncelik veriyorlar ki Maraşlı gencimize sporcumuza sıra hak gele gerçekten çok iyiyse belki o da.

Şimdi size soruyorum?

Kahramanmaraş’ta herhangi bir spor kulübüne alt yapısını sağlamlaştırarak emek verecek genç iş adamlarımız yok mu.Ama bu işler tamamen mantalite ile ilgili.Biz ne zaman reklamın ileriye dönük bir organizasyon olduğunu anlayacağız çok merak ediyorum.binler lira bilbordlara reklamlar veriliyor.Ne olur yani sosyal sorumluluk projesi diye okullar yapılıyor bunlar tabiki sevinç verici ama vergi indirimi söz konusu olunca mı hayırsever olacağız.Gençlere yapılan yatırımlar geleceğe yapılan yatırımlardır ve bu yatırımları yapanlardan Allah razı olsun.Çok zor bir şey değil bir sürü spor kulübü var al kulübün birini isim hakkını ver sponsoru ol ne kaybedersin bence çok şey kazanırsın.

Bu şehrin Devletten alacağı var.

Bu kadar tesis anlamında imkanlar anlamında geri bırakılmış bu potansiyelde bir başka şehir daha tanımıyorum. Spor tesislerimiz yeni yeni yapımına başladı ama yetmez. Bu yoklara sponsorda eklenince spor yapmak ve yaptırmak iyice zorlaşıyor. Bizler bu zorluğa göğüs gerenlerdeniz.Şu an kulübe kayıtlı 550 sporcu var.Bunun çarpan etkisini hesap ederseniz bu sayı 3000 -4000 arası bir sayıya tekabül ediyor.Şimdi Kahramanmaraş’sporumuz şampiyon oldu her taraf bayraklarla donatıldı. Bayrak asılması çok hoş güzel bir olay.  Ama bu takım kan ağlarken bugün bayrak asan kişi yada kurumlar adedince yardım yapsalardıı durum çok farklı olmaz mıydı. İlla şampiyonlukta mı kenetlenmeliyiz yoksa Maraş’ın ede Ökkeşi deyip hepimiz edeye yakışır tutum mu sergilemeliyiz.

HAYATA PAS VER MARAŞGÜCÜ!

Kahramanmaraş Sporda potansiyeli yüksek olan bir kenttir.1 milyon nüfuslu şehrimizde hem sporda hem tesisleşmede gerçekten çok gerilerdeyiz. Bugün bize diyorlar ki neden bu kadar fazla branş var. Talep olmayan sporcu isteği olmayan hiç branşta yokuz. Biz bir branşta var isek Maraş gücü olarak sporcu potansiyeli bu faaliyeti istediğindendir ve görüyoruz katıldığımız her ligde muhakkak kupalarla döndük bu sene bizim hedefimiz kupa olmasa da her ne kadar bil yerde motive ediyor çocuklarımızı. Şimdi 500 kişi sporcu portföyüne ilk yılında ulaşmış bir spor adamı olarak konuşuyorum. Billboardlara reklam verilmesi güzel bir olay.  Ama reklam aracı olarak neden spor takımlarını bizleri Yani Maraşgücü sporu düşünmüyorlar anlam veremiyorum. Bayan takımımız deplasmanlı liglerde yer aldı 7 farklı şehir gördü 10 farklı şehir takımı Maraş’a MARAŞGÜCÜSPOR sayesinde geldi. Bu demektir ki bu kadar reklam demektir. Ama işadamlarımız bir elimizden tutsa hem halkın nazarında sempati toplar hem de şehir gençlerine sahip çıkar. Bizlerde proje çok yeter ki ses bulsun.

Mesela semt sahaları artık vazgeçilmezlerimizden. Esat Kazancı hocamızın fikri olan bu proje Tüm Türkiye’de hızla da yapılırken  insanlar kendi mahalli liglerini hemen yanı başımız Gaziantep’te yaparken fazla uzaklardan söz etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bugün Bursa’da 25 tane semt sahası yapılıyor. Gaziantep yanına yaklaşamayız bu halde. Şanlıurfa da gerçekten müthiş bir atılım varken bizim şehrimize ne oluyor da gerilerde kalıyor anlam veremiyoruz. Spor alanlarımız yetersiz, bu kanayan yaramıza derman olacak civanmert abilere büyüklere ihtiyaç var.

Bir spor kulübü yıllık 10000 Tl. ile  geçinir de artar bile. Denizli’de hayata pas ver adlı bir proje yürürlüğe girdi. Şehrin emniyet amiri, valisi belediyesi, tüm STLlar ve Amatör spor kulüpleri federasyonu el ele vermişler hayata deyim yerindeyse pas atıyorlar 20 spor kulübü kurulmuş ve bunların başkanları Şehrin iş adamları olmuş onları kendileri yönetiyor.Neden Kahramanmaraş’ımızda bu tür projelerimiz yok ? Neden herkes kendine Müslüman?

Şimdi sormak istiyorum bugün sahip çıkmadığımız, çıkamadığımız gençlerimiz her şeyi ile bir el bombası hüviyetine bürünüyor. Hem hareketsiz yaşam obezite ,hem asosyal bir gençlik hem de iyi rehabilite olamayan genç nüfus, artan şiddet eğilimleri madde bağımlılığı yaşlarının 8-10 a düşmesi bunlar sizce de tehlike değil mi ?  Daha ne kadar sessiz kalabileceğiz doğrusu gerçekten merak ediyorum. İş adamlarımızı bu tür projelerde görsek daha iyi olmaz mı?

550 sporculuk 20 antrenörlü MARAŞGÜCÜSPOR camiası ne yapmış birlikte kısaca bakalım:

14 Şubat 2012 Kuruluş tarihimiz:

MART KADIN FUTBOL PANEL

Nisan ayında Bayan takımının kurulması ve Huzuevi Ziyareti

Mayıs Ayında Basketbol kursları ve liglere katılım ve bayan futbol takımının TFF’ da tescil edilmesi

Haziran Basketbol minikler il 2.liği

Temmuz Spor Kurslarımız

Ağustos Bayan futbol takım idmanları

Eylül Liglere Katılım taahhütnamesi

Ekim Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası Grup Eleme Müsabakaları

Kasım TFF Kadınlar 2.lig Sezonunun başlaması ve voleybol genç kızlar liginin başlaması

Aralık Voleybol Genç kızlar il 3.lüğü

Ocak Hentbol yıldızlar il 3.lüğü

Şubat ULUSAL TFF KADINLAR LİGİ GRUP 3.lüğü

Mart Voleybol yıldızlar il 4.lüğü ve Hentbol küçük kızlar il 2.liği

Nisan BASKETBOL GENÇ ERKEKLER İL ŞAMPİYONU

MAYIS BASKETBOL BÜYÜK ERKEKLER İL ŞAMPİYONU

Ve sezon devam ediyor…

965395_10151587954401132_1587316384_o 976742_10151587953936132_1022068053_oIMG_1798IMG_1799

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları    Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ