Kahramanmaraş Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mehmet Yüce 50 kiloda tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalyayı kazandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi 5 kişilik güreş ekibiyle daha önce Kahramanmaraş ve Hatay da yapılan yarışlarda başarı göstermişti.    4-8Nisan 2013 tarihlerinde Bursa da yapılan 17-18 yaş liseler serbest güreş Türkiye şampiyonasına beden eğitimi öğretmeni Sait Kılıçsallayan, 5 kişilik güreş kafilesiyle katıldı. Şampiyonaya 30 ilden yaklaşık 185 sporcu yarıştı. Kahramanmaraş ekibinden Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi  öğrencisi Mehmet yüce 50 kiloda tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalya aldı. 54 kiloda Cebrail Konyalı ve 60 kiloda Mehmet kaçmaz’da Türkiye 3. lüğü için sıkı mücadele etmelerine rağmen ancak son maçları kaybederek 5. Oldular. Takım halinde Kahramanmaraş kafilesi 30 takımdan 6. olarak Kahramanmaraş’a döndüler.

Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi müdür Fehmi Paksoy;” Spora ve sosyal faaliyetlere çok önem verdiklerini belirterek Türkiye şampiyonu olan Mehmet yüceyi tebrik eti ve tüm katılımcı sporcu ve öğretmenleri kutladı. Yıldız takımımızda bu hafta sonu Sakarya da Türkiye şampiyonluğu maçına çıkacak. Onlardan da şampiyon çıkarmalarını bekliyorum başarılar diliyorum,  ayrıca bu pehlivanları yetiştiren güreş eğitim merkezi yönetici ve antrenörlerine belediye spor kulübü yönetici ve antrenörlerine çok teşekkür ederim “dedi.