Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Belediyespor’a Evladım Gibi Sahiplendim”

Gazeteci Cebrail Sarı’nın, Bünyamin Gezerle yaptığı röportaj:“Belediyespor’a Evladım Gibi Sahiplendim” Kahramanmaraş Belediyespor’da sportif direktörlük görevinden ayrılan Bünyamin Gezer, 1 yıllık görev süresini ve takım ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Gezer, duygulandığı röportajında Kahramanmaraş Belediyespor’u evladı gibi sevdiğini ve sahiplendiğini anlattı. Yozgat’ta oynanan play-off müsabakalarında Darıca Gençler Birliği’ne penaltılarda elenen Kahramanmaraş Belediyespor’da görevinden ayrılan […]

“Belediyespor’a Evladım Gibi Sahiplendim”

28 Mayıs 2013 - 15:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Gazeteci Cebrail Sarı’nın, Bünyamin Gezerle yaptığı röportaj:“Belediyespor’a Evladım Gibi Sahiplendim”

Kahramanmaraş Belediyespor’da sportif direktörlük görevinden ayrılan Bünyamin Gezer, 1 yıllık görev süresini ve takım ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Gezer, duygulandığı röportajında Kahramanmaraş Belediyespor’u evladı gibi sevdiğini ve sahiplendiğini anlattı.

Yozgat’ta oynanan play-off müsabakalarında Darıca Gençler Birliği’ne penaltılarda elenen Kahramanmaraş Belediyespor’da görevinden ayrılan sportif direktör Bünyamin Gezer, Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı’nın sorularını cevapladı.
Kahramanmaraş Belediyespor’un play-off’ta elenmesine çok üzüldüğünü ifade eden Gezer, Mavi Beyazlı takımı evladı gibi sahiplendiğini ve gereken tüm fedakarlığı yaptığını söyledi. Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraş’ın takımına duyduğu saygı ve sevginin karşılığında hep eleştiri duyduğunu belirten Gezer, bu güne kadar ortaya atılan ve cevabı istenen tüm sorulara Manşet Gazetesi aracılığıyla cevap verdiğini söyledi.
Maddi ve manevi bir çok konuya değinen Gezer, Kahramanmaraş Belediyespor’un sanılanın aksine 1,5 Milyon TL’ye kurulan bir takım olduğunu ifade etti. Belediyespor’un haksız yere bir lirasını bile çarçur etmediklerini dile getiren Gezer, Kahramanmaraş’ın verdiği emanete sahip çıktıklarını ve kulübü borçsuz bir şekilde bıraktıklarını dile getirdi.
Kahramanmaraş Belediyespor’un kadrosunun 1,5 Milyon TL’ye kurulduğunu yenileyen Gezer, bu rakamın 1 Milyon TL’sin ise federasyondan takıma yeniden gelir olarak kazandırıldığını ifade etti.
İşte eleştirilerin odağında olan Bünyamin Gezer’in Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı ile yaptığı röportajdan yansıyanlar:

Cebrail Sarı: “Kahramanmaraş Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e yükselmesiyle sportif direktörlük görevine getirildiniz. Bir sezon boyunca da bu görevi sürdürdünüz. Bu süre içerisinde maddi konularda çeşitli konular gündeme getirildi. Bununla ilgili ilk ağızdan neler söyleyeceksiniz?”

Bünyamin Gezer: “Takımı devralmadan önce belediye başkanımızla görüştüm ve hedefin ne olduğunu sordum. Belediye başkanımızda hedefin şampiyonluk olduğunu ifade etti ve ben ona göre bir takım oluşturmak için bütçe çıkarttım. Tabi bu bütçeyi de bir önceki sezon direk şampiyon olarak bir üst lige yükselen takımlarla görüşerek çıkarttım. Nazilli Belediyespor ile Hatayspor ile görüşerek bu bütçeyi çıkarttım. Bu şampiyon takımların bize söylediği maliyetler 3,5 Milyon TL’ydi. Biz de bu doğrultuda 3,5 Milyon TL belediye başkanımızdan bütçe talep ettim. Bu bütçe de kabul gördü ve biz de rotamızı şampiyonluk olarak belirledik ve bunu kamuoyuna da açıkladık.”

Cebrail Sarı: “Sezon başında 3,5 Milyon TL bütçe belirlediğinizi söylediniz. Bu bütçenin tamamını kullandınız mı?”

Bünyamin Gezer: “Biz sezonu talep ettiğimiz bu rakamın yarısı diye bileceğimiz bir rakam ile tamamladık ve borçsuz olarak kulübümüzü bıraktık. Sezon başında belirlediğimiz bu rakamın çok altında bir parayla takım oluşturduk. Yani 1,5 Milyon TL ile şampiyonluk mücadelesi veren bir takım kurduk.”

Cebrail Sarı: “Sezon başı belirlenen hedefin altında bir rakamla oluşturan bu takımın başarısını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Bünyamin Gezer: “Bu takım sezonun ilk yarısı ve ikinci yarının başında şampiyonluğa oynamayı sürdürdü. Tabi yaşanan sıkıntılar mutlaka ki takımı olumsuz yönde etkiledi. Bu takımın play-off oynaması bile bir başarıdır. Play-Off’ta rakibimizin pozisyonu yokken golü yedik. Yüzde yüz dediğimiz gollerden faydalanamadık ve penaltılara kaldık. Penaltılar da bir şans ve kader işidir. Bu şans bize gülmedi ve elendik. Eğer biz Darıca Gençler Birliğini geçmiş olsaydık, burada çok rahat geçmiş olduğumuz Gümüşhanespor’u finalde de çok rahat bir şekilde geçerdik.”

Cebrail Sarı: “Kahramanmaraş Belediyespor 1,5 Milyon TL’ye mi kuruldu, bu bütçe bir takımın şampiyon olması için yeterli mi?”

Bünyamin Gezer: “Biz şampiyonluğa oynayacak takımın bütçesini 3,5 Milyon TL olarak belirlemiştik. Ancak bu rakamın çok altında bir takım oluşturmak zorunda kaldık. Tabi şampiyonluğa oynayacak takımın primlerini ve maç başlarını eksiksiz olarak ödemek zorundadır. Şampiyonluğa oynayan takım maçını kazandığı zaman parasını hemen almalı. Şampiyonluğa oynayan takım deplasmanlara giderken seyahat şeklinden kısmamalıdır. Bunu özellikle belirtiyorum. Keçiörengücü deplasmanına giderken lider ile aramızdaki puan farkı ikiydi. Biz Ankara seyahatimizi uçakla değil, geceden çıkarak uçakla yolculuk yaptık. Bu şampiyonluğa oynayan bir takımda asla olmayacak bir durum. Buradan biz bir kere bile uçakla gidemedik. Seyahat giderlerimizi maddi imkansızlıklardan dolayı daha ucuz olur diye otobüs ve Adana aktarmalı yaptık. Biz Kahramanmaraş’tan hiç uçuş gerçekleştiremedik. Ucuz ve uygun olması için uçuşları takip ettik ve takımın çıkarlarını düşündük. Ancak burada gerçekten önemli olan şey futbolcunun deplasmana rahat gitmesi ve yorgun olmaması önemlidir. Biz maalesef maddi olanaksızlıklardan dolayı istediğimiz sistemi kuramadık. Dışarıda yaşananlar beni ilgilendirmez. Beni içimde yaşadığım şeyler ilgilendirir. Beni takımın bütçesi ilgilendirir. Biz bunları şampiyonluk yolunda giderken bunları hesap etmemeliydik. Bana taahhüt edilen rakamların hiç birisi gerçekleşmedi.”

Cebrail Sarı: “Transfer politikası çok tartışıldı? Yanlış transfer politikası izlendiği ve kulübün bu yönde zarara uğradığı iddia edildi? Kahramanmaraş Belediyespor’a gelen futbolculardan yüzdeler alındığı da yöneltilen iddialar arasında. Bu iddiaları ve sizin izlediğiniz transfer politikasını anlatır mısınız?”

Bünyamin Gezer: “Şimdi dışarıda insanlar burada 1,5 Milyon TL’nin ortadan kaybolduğunu ve bu paranın transfer sürecinde yenildiğini iddia ediyor. Peki ben bu insanlara soruyorum. Bize ayrılan bütçe 1,5 Milyon TL’ydi. Biz bu 1,5 Milyon TL’yi yediysek takım nasıl kuruldu. Hem de kulübün ufak tefek borçları dışında hiç borcu yokken. Bunlar çamur at izi kalsın düşüncesi. Bizim nasıl çalıştığımızı başta kulüp başkanımız Mustafa Semerci bey, sürekli kulübümüzle içli dışlı olan belediye başkan yardımcısı Cevdet Kabakcı yakinen gördüler. Biz 20 yılda dişimizle tırnağımızla kazandığımız onuru gururu üç beş kuruşluk menajerlik parası için harcayamayız. Hiçbir menajere de böyle bir fırsat tanımayız. Bonservis parası olarak da bir tek Beşiktaşspor Kulübünden almış olduğumuz Oğuz Ceylan’a 20 Bin TL, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’dan aldığımız stoper Tarık’a 25 Bin TL ödedik. Bu futbolculara da 2 yıllık sözleşme yaparak takıma bağladık.

Cebrail Sarı: “Üçüncü ligde sıfırdan bir takım oluşturdunuz, bu süreçte yaşadığınız zorluklar nelerdir? Takım oluştururken bütçe konusunda zorluklar yaşadınız mı?”

Bünyamin Gezer: “3. Lig’de takım yapmak son derece zor. Bunu gözlemledik. Birinci sebebi üçüncü lige gelmek istemeyen futbolcular. İkincisi, üçüncü ligde askerlik problemi olduğu için, üçüncüsü ise kontenjanı sorunu nedeni ile istediğimiz futbolcuyu buraya getirmekte zorlandık. Bu olumsuzluklar birleşince, üçüncü lig için kurduğumuz takım maliyeti de artıyor. Biz Kahramanmaraş Belediyespor olarak 1,5 milyon ile 2 Milyon TL arasında bir takım oluşturduk. Ve biz bu takım ile şampiyonluğa oynadık. Erzurum Büyükşehir Belediyespor 4,5 Milyon TL’ye oluşturduğu takım ile play-off’a kalamıyor. Bu demek oluyor ki maddi açıdan siz Eskişehirspor’sunuz, rakibiniz ise Fenerbahçe. Ve bu tabloda güçlü rakibinize karşı mücadele ediyorsunuz. Bunlar kolay değil. Yinede oyuncularımla ve teknik heyetimle gurur duyuyorum. Biz çok rahat bir biçimde play-off’a kaldık. Şampiyon olabilirdik ve olmayı da çok istiyorduk. Ancak zaman zaman yaşadığımız şanssız maçlar nedeniyle bunu başaramadık. Hatırlayacak olursak bir Altınordu maçında Uğur Uğur’un sakatlanarak bütün takımın dengesini bozması, direkten dönen toplarımız ve hakem arkadaşımızın yaptığı hatalar bazı kritik maçları kaybetmemize neden oldu.”

Cebrail Sarı: “Hocam hakem hataları dediniz. Kahramanmaraş spor kamuoyu Bünyamin Gezer Belediyespor’da sportif direktör olduktan sonra hakem hataları azalır. Bünyamin Gezer bu konuda hakemleri baskı altına alır düşüncesi var. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?”

Bünyamin Gezer: “Bana hakemlik hayatım boyunca kimse etki edemedi. Ben de bundan sonra hiçbir hakem kardeşimize etki etmeye çalışmam. Bunu özellikle belirtiyorum. İnsanlar buradan yola çıkarak bizlere laf söylemeye çalıştılar. Tabi sezona baktığımız zaman bize karşı da hakem hataları oldu. Ama maalesef çok kritik maçlarda aleyhimize hakem hataları oldu. Objektif olarak söylememde hiçbir mahsur görmüyorum.”

Cebrail Sarı: “Sezon başında Erol Azgın ile anlaşıldığında Kahramanmaraş spor kamuoyu bu durumu çok olumlu karşılamıştı. Yine Erol hocanın takımdan gitmesiyle birçok konu gündeme geldi. Bu konuda yönetim hiç açıklama yapılmadı. Hocam Erol hocanın takımdan ayrılması, yardımcısının yerine getirilmesi ve daha sonrada Ahmet hoca ile anlaşılması konusunda bizi bilgilendirir misiniz?”

Bünyamin Gezer: “Bir teknik adamı değerlendirmek için dışarıdan olmamak lazım. İçeride çalışacağız. Erol hocayı takımın başına getirme sebebimiz Erol hocanın PTT 1. Lig tecrübesi ve isminden faydalanmaktı. Sporcu transferinde kolaylıklar sağlamak istiyorduk ve bunda da başarılı olduk. Yukarıda da anlattım. Futbolcuların tercih konusunda başka takımlara gitmesini önlemek için Erol Azgın gibi bir ismi kullandık. Kahramanmaraş çok iyi bir il, bilenler buraya gelmek ister ancak burayı bilmeyenler de ne işim var benim orada diyor. Türkiye Kahramanmaraş Belediyespor’u konuşmaya başladı. Bunda benim kadar Erol hocamızın da katkısı oldu. Bu konuda biraz daha rahatladık. Lakin sezon içerisinde bazı kaybettiğimiz müsabakalarda önemli teknik adam yanlışlarını gördük. Bunu içeride olmayanlar bilmez. Örneğin rakibimiz Keçiörengücü, Gaziantep’te kupa maçı oynarken Erol hocamız o maçı izleyip hemen o hafta oynanacak olan müsabakaya hazırlık yapmadı. Kol kırılır yen içinde kalır. Gaziantep buradan bir saat, rakibiniz olan takım olara da müsabaka oynuyorsa gidip rakibi izlemek gerekir. Ben gittim ve o takımı orada izledim. Ancak Erol hoca burada Kahramanmaraşspor’un kupa maçını izlemiş. Burada önemli olan kendi takımınız mı, yada başka takım mı?”

“Erol hoca haklı olarak taahhüt ettiğimiz bazı konuların zamanında gerçekleşmesini istedi. Tabi ki istemekte de haklıydı. Biz de bunları zamanında veremedik. Bunlar neler, bunlar futbolcu primlerinin zamanında verilmesi, şampiyonluğa oynayan takım her hafta alır hocam dedi. Ancak biz veremedik. Bu da huzursuzluğa neden oldu. Erol hoca bu takımda şampiyon ola bilmek için bunların yerine getirilmesini istedi. Takımın bütçesinden dolayı takım yarı yolda bırakılmaz. Ben de bu nedenlerden dolayı takımı bıraka belirdim. Ancak Kahramanmaraş sevdalısı olduğumuzu her fırsatta dile getirdik ve bu yönümüz daha ağır bastı ve takımı yüz üstü bırakmadık. Ben burada amatörce çalıştım. Ben Kahramanmaraş Belediyespor’a evladım gibi sahiplendim. Çünkü yerine gelmeyen taahhütler çok önemli. Bunları sürekli sorun haline getiren ve agresifleşen bir teknik adamla çalışmamız zor oldu. Bunu da işin içerisinde bulunan kişiler bilir. Sürekli kavga halinde olan bir teknik direktörle olmaz. Kahramanmaraş için yapılmış en güzel şeylerden biri olan şu tesisi hocamız beğenmiyordu. Bunların da çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Tesisle ilgili sürekli sorunlar çıkarıyordu, ikili ilişkilerde ve iletişimde zaman zaman sıkıntılar yaşıyorduk. Bir takımda huzur olması lazım ki başarı olsun. Tabi Erol hocanın da haklı olduğu yönler var. Biz de vaatlerimizi yerine getiremedik ve onun içinde sıkıntı yaşadık.”

Cebrail Sarı: “Hocam Erol hocanın takımdan gitmesiyle yerine yardımcısı Bekir hoca geçti. Bekir hocanın çok başarılı olduğu söylenemez. Kamu oyunda da bu sürekli dile getiriliyor. Şampiyonluğa oynayan takım neden yardımcı antrenörle devam etti şeklinde. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?”

Bünyamin Gezer: “Kulübü iyi tanıyan ve kulübe maddi açıdan çok fazla yükümlülük sağlamayacak bir hoca ile yolumuza devam etmek istedik. Tabi Bekir hoca ile yola devam ederken de kulübe daha faydalı olacak yine maliyeti düşük bir hoca arayışımız da devam etti. Türkiye’de birçok teknik adam var ve biz en iyisini bulmak istiyoruz. Bunu da çıkıp Erol hocanın yerine Bekir hocayı birkaç haftalığına getirdik demek olmazdı. Bekir hocaya bunu söylesek takım duysa takım içindeki dengeler bozulurdu. Bu nedenle Bekir hocayı tam yetki ile atadığımızı söyledik. Ama hoca arayışımız devam etti ve Ahmet hocayı takımın başına getirdik. Bekir hoca istediğimiz başarıyı üst düzeyde sergileseydi biz onunla devam ederdik.”
Devamı Yarın…

DSC_3124

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları    Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ