Maraşta Haber
Maraşta Haber

Amatörler Yeni Sezonla İlgili Bilgilendirildi

ASKF Başkan Yardımcısı Akif Arslan, yeni sezonda mahalli liglerin Büyükler ve Yaş Grupları olarak 8 ayrı kategoride 100’den fazla takımın katılımı ile oynanacağını belirterek; kulüplere yeni sezonda uygulanacak esasları anlattı… Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), 2013-2014 Amatör Sezonu ile ilgili olarak liglere katılacak kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. ASKF Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen […]

Amatörler Yeni Sezonla İlgili Bilgilendirildi

29 Temmuz 2013 - 18:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

ASKF Başkan Yardımcısı Akif Arslan, yeni sezonda mahalli liglerin Büyükler ve Yaş Grupları olarak 8 ayrı kategoride 100’den fazla takımın katılımı ile oynanacağını belirterek; kulüplere yeni sezonda uygulanacak esasları anlattı…

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), 2013-2014 Amatör Sezonu ile ilgili olarak liglere katılacak kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ASKF Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ASKF Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş İl Temsilcisi A. Baki Kale, Futbol Saha Komiserleri Derneği (FSKD) Başkan Vekili Muzaffer Demir, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı. Toplantının açılışında konuşan ASKF Başkanı ve TFF Amatör Kurul Üyesi Ergün Önal, yeni sezonun kulüplere hayırlı olması dileğinde bulunarak “Sizler isimsiz kahramanlar olarak büyük işler yapıyorsunuz. Ekonominizden, zamanınızdan fedakarlıklar yapıyorsunuz. Niçin? Kahramanmaraş gençliğinin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini sağlamak ve toplumsal uyumuna katkıda bulunmak için. Sizleri takdirle karşıyorum. Yeni sezon gönlünüze göre olsun. Fair playden ödün vermeyin” önerisinde bulundu.

YENİ SEZONLA İLGİLİ BİLGİLER

Toplantıda 2013-2014 Sezonunda Kahramanmaraş Mahalli Ligleri ile ilgili bilgiler verildi. ASKF Başkan Yardımcısı Akif Arslan, verdiği bilgide “Yeni sezonda uygulanacak esaslar, TFF tarafından yayımlandı. Çok önemli değişiklikler var. Bilgilenmeniz açısından bir kez kitapçığı okumanızda fayda var. Büyükler ve yaş kategorilerindeki uygulamalar, itirazlar, liglere katılım gibi konularda ayrıntılı bilgi var” dedi.

Arslan, yeni sezonda Kahramanmaraş’ta mahalli liglerin Büyükler Ligi (Birinci ve İkinci Küme), U 19 Ligi (Birinci ve İkinci Küme), U 17 Ligi, U 16 Ligi, U 15 Ligi, U 14 Ligi ve 13 Ligi olarak 8 ayrı kategoride oynanacağını söyledi. Liglere katılmak için 37 kulübün katılım hakkının bulunduğunu belirten Arslan; geçen sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) puan cetvelinde üst sırada yer alarak bu yıl da ligde kalma hakkını elde eden Elbistan Belediyespor ve BAL puan cetvelinde alt sırada kalan Beyoğluspor’u yenerek bu lige katılma hakkı elde eden Türkoğlu Belediyespor’un yeni sezonda büyükler kategorisinde yerel liglere katılamayacaklarını dillendirdi. Büyükler Ligine katılma hakkı bulunan takımlar; kümelerine göre şöyle:

Birinci Küme: Afşin Belediyespor, Afşin TEK Işıkspor, Andırın Yeşildağspor, Arsan Sümerspor, Bertizspor, Beyoğluspor, Büyüksırspor, Çağlayanceritspor, Fidanspor, Göksun Belediyespor, Kahramanmaraş Merkez Ilıca Belediyespor, Kahramanmaraş Sakaryaspor, Kümbetspor, Narlıspor, Önsenspor, Pazarcıkspor

İkinci Küme: AELSpor, Akçakoyunlu İdmanyurduspor, Dereboğazıspor, Ekinözü Celaspor, Fener Gençlikspor, Ferhuş Karacasu Belediyespor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kahramanmaraş DSİSpor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Kahramanmaraş İl Özel İdaresispor, Kahramanmaraş Sağlıkspor, Kahramanmaraşspor, Karamanlıspor, Kılılıspor, Maraşgücüspor, Pazarcık Aksuspor, Pınarbaşı Kısakayaspor, Polisspor Gücü, Şekeroba Belediyespor, Türkoğlu Belediyespor.

Büyükler Ligi ve U 19 Ligi Birinci Kümelerinde yer alacak takımların belirlenmesinin ardından da liglerde kaç takımın düşürüleceğine ve kaç takımın terfi ettirileceğine karar verileceğini söyleyen ASKF Başkan Yardımcısı Akif Arslan, şunları anlattı:

“Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor takımları isterlerse, büyükler ligine (ikinci küme) katılabilecekler. 50 takımın altındaki illerde süper küme uygulanmayacağı için, Kahramanmaraş’ta da süper küme uygulaması yapılmayacak. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor takımları büyükler ligi birinci kümede dereceye girerse (ki, ikinci kümedeler) terfi maçlarına katılamayacaklar. Gruplardaki takım sayısı en fazla 14 olacak. Ligde sıralama ilk üçe kadar belirlenecek. 1985 ve daha önce doğumlular, yaşı büyük futbolcu hükmündedir. 1986 ve daha sonra doğmuş olanlar oynayacaktır. 1985 ve daha önce doğumlu istenilen sayıda lisans yapılabilecek ancak müsabaka listesinde oynasın oynamasın en fazla 4 yaşı büyük futbolcu bulunacak. Fazlası, hükmen mağlubiyet ile cezalandırılacak. Ligler BAL ile birlikte bitirilecek. 2013-2014 sezonunda Büyükler kategorisi 2. Amatör küme takımlarında yaş sınırlaması olmayıp her yaştaki futbolcular bu ligde oynayabilirler.

U 19 Ligi Birinci küme ve ikinci küme eşit olacak (2012-2013 Sezonunda birinci kümede 12, ikinci kümede 5 takım liglere katılma başvurusu yaptı. Kayıtlara göre 21 takımımız liglere iştirak etmedi).U19 ligi müsabakalarında 1995 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, Gençlik Geliştirme Liglerine katıldıkları takdirde, U 19 Yerel Ligde yer almayacaklar. Gençlik Geliştirme Ligine katılmazlar ise U19 Yerel müsabakalarına katılmak zorundadırlar. Ancak, bu takımlar profesyonel futbolcularını oynatamazlar. Ligin bitiriliş tarihi 21 Nisan 2014.

U 17 Ligi tek küme olarak oynatılacak. (2012-2013 Sezonunda 9 takım liglere katıldı. Kayıtlara göre 29 takımımız liglere iştirak etmedi). Müsabakalarında 1997 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, isterlerse liglere katılabilirler. Bu takımların profesyonel futbolcuları bu ligde oynayabilir. Ligin bitiriliş tarihi 17 Mart 2014.

U 16 Ligi tek küme olarak oynatılacak (2012-2013 Sezonunda 9 takım liglere katıldı. Kayıtlara göre 29 takımımız liglere iştirak etmedi). U16 ligi müsabakalarında 1998 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, Gençlik Geliştirme Liglerine katıldıkları takdirde, U 16 Yerel Ligde yer almayacaklar. Bu takımların profesyonel futbolcuları bu ligde oynayabilir. Ligin bitiriliş tarihi 20 Mayıs 2014.

U 15 Ligi tek küme olarak oynatılacak. (2012-2013 Sezonunda 9 takım liglere katıldı. Kayıtlara göre 29 takımımız liglere iştirak etmedi). Müsabakalarında 1999 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, Gençlik Geliştirme Liglerine katıldıkları takdirde, U 15 Yerel Ligde yer almayacaklar. Bu takımların profesyonel futbolcuları bu ligde oynayabilir. Ligin bitiriliş tarihi 10 Mart 2014.

U 14 Ligi tek küme olarak oynatılacak. (2012-2013 Sezonunda 8 takım liglere katıldı. Kayıtlara göre 30 takımımız liglere iştirak etmedi). Müsabakalarında 2000 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, Gençlik Geliştirme Liglerine katıldıkları takdirde, U 14 Yerel Ligde yer almayacaklar. Bu takımların profesyonel futbolcuları bu ligde oynayabilir. Ligin bitiriliş tarihi 28 Nisan 2014.

U 13 Ligi tek küme olarak oynatılacak. (2012-2013 Sezonunda 11 takım liglere katıldı. Kayıtlara göre 27 takımımız liglere iştirak etmedi). Müsabakalarında 2001 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, isterlerse U 13 Yerel Ligde yer alabileceklerdir. Ligin bitiriliş tarihi 9 Haziran 2014.

Liglere katılım için en son başvuru tarihi: 15 Ağustos 2013’tür. Bugünü saat 17:00’ye kadar lige katılım bedeli (Yerel ligler için TFF hesabına 400, ASKF hesabına 200; BAL için TFF hesabına 750, ASKF hesabına 200 TL yatırarak, taahhüt formunu vermeyen kulüpler, fikstür çekimine dahil edilmeyeceklerdir. Fikstür çekimi, 23 Ağustos 2013 günü saat 14:00’de yapılacaktır.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları    Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ