Maraşta Haber
Maraşta Haber

MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geniş maö özeti ve golleri

Antalyaspor, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda ağırladığı dev rakibi Beşiktaş karşısında Lamine Diarra’nın attığı gollerle ligdeki ilk galibiyetini aldı. Diarra’nın 6 dakika içinde attığı 2 gole engel olamayan Beşiktaş sahadan 2-0’lık sonuçla mağlup ayrıldı. İlk 4 haftayı kayıpsız geçtikten Beşiktaş, olaylı Galatasaray derbisinin ardından çıktığı ilk maçta sahadan puansız ayrıldı ve 12 puanda kaldı. Haftaya ligin son […]

MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geniş maö özeti ve golleri

30 Eylül 2013 - 22:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Antalyaspor, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda ağırladığı dev rakibi Beşiktaş karşısında Lamine Diarra’nın attığı gollerle ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Diarra’nın 6 dakika içinde attığı 2 gole engel olamayan Beşiktaş sahadan 2-0’lık sonuçla mağlup ayrıldı.

İlk 4 haftayı kayıpsız geçtikten Beşiktaş, olaylı Galatasaray derbisinin ardından çıktığı ilk maçta sahadan puansız ayrıldı ve 12 puanda kaldı.

Haftaya ligin son sırasında giren MP Antalyaspor ise bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı ve puanını 6’ya çıkartarak rahat bir nefes aldı.

Medical Park Antalyaspor sahaya Hakan, Koray, Emre, Mehmet Sedef, Vederson, Insa, Uğur, Isaac, Serkan, Tita ve Diarra ilk 11’i ile sahaya çıkarken; Beşiktaş da Tolga, Serdar, Sivok, Motta, Escude, Atiba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Olcay, Fernandes ve Almeida ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya ligde henüz galibiyeti bulunmayan MP Antalyaspor kontrollü başlarken, Beşiktaş ilk dakikalarda topun kontrolünü ele geçirmeye çalıştı.

Beşiktaş oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışırken, MP Antalyaspor da kendi sahasından hızlı çıkarak siyah beyazlıların kalesinde pozisyon aradı.

Maçın 31. dakikasında Beşiktaş gole Atiba Hutchinson ile çok yaklaştı. Gökhan Töre’nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Hutchinson, sol ayağıyla şutunu çekti ve top yan direkten geri geldi.

Beşiktaş’ın savunmada verdiği hataları değerlendirmek isteyen MP Antalyaspor istediği fırsatları yakalayamazken, ilk devrenin son bölümünde siyah beyazlılar oyunu rakip sahaya yıktı. İki takım da skoru değiştiremezken takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf MP Antalyaspor oldu. Beşiktaş kalesine etkili gelen ev sahibi takım, 47. dakikada Diarra ile 1-0 öne geçti. İki Beşiktaşlı futbolcudan sıyrılarak ceza sahası içine giren Diarra, sağ çaprazdan yerden şutunu çekti ve kaleci Tolga’yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Siyah beyazlı ekibin savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren MP Antalyaspor, 53. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Sol çaprazdan ceza sahası içine giren Diarra, sol ayağıyla yerden sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 2-0.

Beşiktaş ikinci yarıda Mustafa Pektemek, Muhammed Demirci ve Necip Uysal’ı oyuna alırken, rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak siyah beyazlılar MP Antalyaspor savunmasını aşmayı başaramadı. 2 farklı üstünlük yakalayan MP Antalyaspor ise daha kontrollü bir oyun sergiledi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, MP Antalyaspor sahadan 2-0’lık sonuçla galip ayrılarak bu sezonki ilk 3 puanını aldı.

BİLİC, TRİBÜNDEN İZLEDİ 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulununun (PFDK) Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç ceza verdiği Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç ise takımının başında sahaya çıkamadı. Tahkim kuruluna verdiği savunma da kabul edilmeyen Hırvat teknik adam, karşılaşmayı tribünden izledi. Bilic’in yerine yardımcısı Nikola Jurcevic takımı yönetecek.

AYBABA ESKİ TAKIMINA KARŞI 

Geçen yıl Beşiktaş’ın başında olan tecrübeli teknik adam Samet Aybaba ise bu yıl ilk defa eski takımına karşı mücadele etti. Aybaba, karşılaşma öncesinde Jurcevic ile tokalaşarak teknik adama başarılar diledi.

MP ANTALYASPOR 2 – 0 BEŞİKTAŞ 

Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: İlker Meral, Muhittin Gürses, Hakan Yemişken

Medical Park Antalyaspor: Hakan, Koray, Emre, Mehmet Sedef, Vederson, Insa (Dk. 65 İbrahim), Uğur (Dk. 79 Murat Duruer), Isaac, Serkan, Tita, Diarra (Dk. 88 Baros)

Beşiktaş: Tolga, Serdar (Dk. 79 Necip), Sivok, Motta, Escude, Atiba, Gökhan Töre, Veli Kavlak (Dk. 57 Muhammed), Olcay (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Fernandes, Almeida

Gol: Dk. 47 ve 53 Dk.Diarra (Medical Park Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 37 Emre Güngör, Dk. 70 Mehmet Sedef , Dk. 74 Isaac (Medical Park Antalyaspor), Dk. 21 Sivok, Dk. 39 Almeida, Dk. 59 Escude, Dk. 68 Fernandes, Dk. 82 Necip (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR 

4. dakikada Serdar’ın sağ kanattan ortasında topa yükselen Almeida’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.

15. dakikada sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında Vederson’un sert ortasına iyi yükselen Insa’nın kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

23. dakikada Tita’nın sol kanatta serbest vuruştan açtığı ortayı Beşiktaşlı defans oyuncuları uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası çizgisi dışında topa önünde bulan Insa’nın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.

30. Gökhan Töre’nin pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Atiba’nın vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak sahaya döndü. Topu, Antalyasporlu defans oyuncuları uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İKİNCİ DEVRE 

47. dakikada orta sahada topu kazanan ve iki Beşiktaşlı oyuncuyu geçtikten sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Diarra’nın yerden sert vuruşunda top kaleci Tolga’nın sağından ağlarla buluştu. (1-0)

53. dakikada Tita’nın uzun pasında defansın arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kalan Diarra, düzgün bir vuruşla topu bir kez daha ağlara gönderdi. (2-0)

61. dakikada Fernandes’in sol kanattan ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcay’ın sert şutunu Hakan güçlükle kurtardı.

67. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fernandes’in vuruşunda kaleci Hakan, topu güçlükle çıkardı. Dönen topu Antalyasporlu defans oyuncuları uzaklaştırdı.

74. dakikada Isaac’ın ara pasına defansın arkasına sarkan Diarra’nın yerden vuruşunu kaleci Tolga, ayaklarıyla kurtardı.

Başka gol olmayan karşılaşmadan ev sahibi takım 2-0 galip ayrıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0 Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0

Spor Toto Süper Lig’in 16. hafta açılış maçında Çaykur Rizespor – Kasımpaşa içinde oynanan mücadele 0-0 berabere tamamlandı. Mücadeleni...

Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş maç özeti ve maçın golleri Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş...

Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray evinde Sanica Boru Elazığspor’u konuk ediyor. GALATASARAY-ELAZIĞSPOR: 2-0 STAT: TT ...

Akhisar Belediyespor 2 – Galatasaray 1 Maçın özeti ve golleri Akhisar Belediyespor 2 – Galatasar...

Devler Ligi’nde Juventus’tan alınan 1 puanla moral bulan Galatasaray, Mancini ile ilk lig maçında Akhisar’a konuk olu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ