Maraşta Haber
Maraşta Haber

Jose Mourinho dev maç öncesinde konuştu

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yarın karşılaşacağı Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, sarı-kırmızılı takımın zor bir rakip olduğunu belirterek, “Maçın favorisi yok” dedi. Mourinho, Santiago Bernabeu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde mücadele eden bir takımın, büyük heyecan ve istekle maçlara çıkacağını söyledi. Maçın favorisinin bulunmadığına değinen Mourinho, Porto veya […]

Jose Mourinho dev maç öncesinde konuştu

03 Nisan 2013 - 1:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yarın karşılaşacağı Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, sarı-kırmızılı takımın zor bir rakip olduğunu belirterek, “Maçın favorisi yok” dedi.

Mourinho, Santiago Bernabeu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde mücadele eden bir takımın, büyük heyecan ve istekle maçlara çıkacağını söyledi.

Maçın favorisinin bulunmadığına değinen Mourinho, Porto veya İnter takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’nu kazandıklarında, favori takımlar olarak telaffuz edilmediğine dikkati çekti.

“Galatasaray zor bir rakip, yabancı futbolcularının yanında iyi Türk futbolcuları da var” diyen Portekizli teknik adam, Galatasaray’ın karşılaşma öncesi çok rahat olması nedeniyle kendilerini zor bir maçın beklediğini dile getirdi.

-“Terim, çok sevdiğim bir teknik adam”-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i iyi tanıdığını belirten Mourinho, “Galatasaray, büyük bir teknik direktöre sahip. Terim, çok sevdiğim bir teknik adam. Fiorentina ve Milan’daki dönemlerinden bu yana onu izliyorum. Bu düzeydeki maçları bilen, defansta ne yapması gerektiğini bilen, burada oynamaktan korkmayan biri. Dünyanın en iyi takımlarında oynayan futbolculara sahip. Kazanmayı bilen, Real Madrid’e karşı kazanmanın ne olduğunu bilen biri” dedi.

Mourinho, Drogba ve Sneijder’e ilişkin bir soruya ise “Kariyerimde çok önemli futbolcular. Bana çok şey verdiler. Benim futbolcularım oldular ama onlar artık dostlarım. İkisine de saygı duyuyorum ancak yarın iki tarafın da birbirleriyle çatışan hedefleri var. İki taraf da kazanmak istiyor. Onlar iyi bir maç çıkarmayı istiyor, ben de takımımın kazanmasını. Futbolun gerçeği bu” yanıtını verdi.

-“Golü kimin attığı önemli değil”-

Real Madrid’de gol atma görevinin daha çok Cristiano Ronaldo’nun üzerinde kaldığı ve Higuain ile Benzema’nın bu konuda etkili olamadığı yönündeki eleştiriye karşılık Mourinho, “Turu geçmek için yeterli golleri buluyoruz. Golü kimin attığı önemli değil. Higuain ve Benzema, yüksek kaliteli futbolcular. Bakalım bu turda gol atacaklar mı? Higuan, Manchester United maçında gol atmadı ama çok iyi oynadı. Gol atmak önemli olsa da daha önemlisi takım için iyi oynamaları” değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho, kendilerini motive eden en büyük şeyin final oynamak olduğunu dile getirerek, bunun için adım adım ilerlemeleri gerektiğini söyledi. Mourinho,”Kulübümüzün tarihini, başarılarını ve hedeflerinizi biliyoruz. Son yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde alınan başarısız sonuçlardan sonra son 2 yıl yarı finalde elendik. Şimdiki adımımız Galatasaray’ı elemek ve yarı finale çıkmak” diye konuştu.

-“Sezonu kulübün büyüklüğüne uygun tamamlamak istiyoruz”-

Bu sezon sadece İspanya Süper Kupası’nı kazandıklarını ancak Real Madrid gibi bir kulüp için bunun ulaşılmış küçük bir hedef olduğunu ifade eden Mourinho, “Kral Kupası’nda finale kaldık ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finaldeyiz. Sezonu kulübün büyüklüğüne uygun bir şekilde tamamlamak istiyoruz” dedi.

Portekizli teknik adam, maç kadrosuna almadığı kaleci İker Casillas’la ilgili “İyi antrenman yapıyor. Devam etmeli ve kendisine fırsat gelmesini beklemeli” ifadesini kullandı.

Mourinho, “Santiago Bernabeu Stadı’nda 10 bin Türk taraftar bekleniyor. Bu, sizin için dezavantaj olur mu?” sorusunu, “10 bin bana çok fazla gibi geliyor. Biz İstanbul için bilet istediğimizde böyle bir rakam vermiyorlar. Belki 5 bin olacaktır. Taraftar desteği elbette fark yaratır” diye yanıtladı.

Kaynak : TRTHaber

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0 Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0

Spor Toto Süper Lig’in 16. hafta açılış maçında Çaykur Rizespor – Kasımpaşa içinde oynanan mücadele 0-0 berabere tamamlandı. Mücadeleni...

Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş maç özeti ve maçın golleri Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş...

Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray evinde Sanica Boru Elazığspor’u konuk ediyor. GALATASARAY-ELAZIĞSPOR: 2-0 STAT: TT ...

Akhisar Belediyespor 2 – Galatasaray 1 Maçın özeti ve golleri Akhisar Belediyespor 2 – Galatasar...

Devler Ligi’nde Juventus’tan alınan 1 puanla moral bulan Galatasaray, Mancini ile ilk lig maçında Akhisar’a konuk olu...

MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geniş maö özeti ve golleri MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geni...

Antalyaspor, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda ağırladığı dev rakibi Beşiktaş karşısında Lamine Diarra’nın attığı gollerle lig...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ