Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yılki asgari ücreti belirlemek üzere 4. kez toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, TİSK, Türk-İş ve Çalışma Bakanlığı’ndan heyetler katıldı. Toplantı sonunda, gelecek yıl uygulanacak yeni asgari ücret açıklandı.

 

2013’te asgari ücret, ilk 6 ay için 978 liraya yükseltildi. İlk 6 ayda net asgari ücret 774 TL, ikinci 6 ayda ise 804 TL olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ”Asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştır. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış yüzdesi ise yüzde 8,61 olmuştur” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Çelik, Asgari Ücret Tespit Komsiyonu’nun çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Asgari ücretin işçilere daha az ücret verilmesini yasaklayan ve birçok ülkede uygulanan önemli bir sosyal politika aracı olduğuna işaret eden Çelik, asgari ücret miktarının belirlenmesinde çalışanların geçim şartları ile ülkenin ekonomik durumunun göz önünde bulundurulmak zorunda olduğunu belirtti.