CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve PM Üyesi Ali Öztunç, Koronavirüs salgını nedeniyle Kuveyt’te bir anlamda mahsur kalan işçilerin sesi olması karşılık gördü. Kuveyt’de çalışan Kahramanmaraşlı işçiler, Öztunç’un girişimlerinin ardından yurda döndü.

                CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, bir süre önce gurbette kalan ve Türkiye’ye dönmek isteyen Kahramanmaraşlı işçilerin çağrıları sonrasında konuyu TBMM’de gündeme getirerek hükümetin devreye girmesi yönünde talepte bulunmuştu. Öztunç, yoğun çabası ve etkili çalışmaları sonuç verdi. Talebi olumlu yönde değerlendiren hükümet yetkilileri, Kuveyt’te kalan Kahramanmaraşlı İşçileri memleketlerine gelmelerini sağladı.

                Girişimlerinin olumlu sonuç vermesinin büyük bir mutluluk yarattığına dikkat çeken Ali Öztunç, çaba harcayan hükümet yetkililerine hemşerileri adına teşekkür etti.

                Öztunç, yaptığı değerlendirmede, “Kuveyt’te çalışan Kahramanmaraşlı işçi hemşerilerim girişimlerim üzerine bugün THY uçağı ile Türkiye’ye getirildiler. Giresun ve Ordu’ya götürülen işçilerimiz 14 günlük karantina süresi sonunda Kahramanmaraş’a gelecekler. İşçilerin getirilmesi için çaba harcayan tüm yetkililere teşekkür ederim.”

                Türkiye’ye geldiklerinin büyük bir sevincini yaşayan işçiler ise sosyal medyadan yaptıkları açıklama ve paylaşımlarda CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a teşekkür ettiler.