Geçtiğimiz günlerde ileri bir tarihe ertelenerek iptal edilen AK Parti Ekinözü Kongresine 2. iptal şoku damgasını vurdu. Pazar günü yapılacağı açıklanan kongre flaş bir kararla başka bir tarihe bir kez daha ertelendi. Durumun genel merkez adayına karşı başka bir adayın çıkmış olduğundan kaynaklandığı ifade ediliyor.

                Pazar günü yapılması gereken Ekinözü İlçe Olağanüstü kongresi alınan flaş kararla ikinci kez iptal edildi. AK Parti Ekinözü İlçe Teşkilatının 5’inci Olağan İlçe Kongresi, AK Parti Genel Merkezinin kararıyla ikinci kez ertelendi. Süresiz erteleme kararı Genel Merkez kararı ile duyuruldu. Tüm kongrelerini tek aday ve tek listeyle gerçekleştirmek isteyen, bunun için çok uğraş veren AK Parti,  Ekinözü’nde tek adaya düşürdüğü kongrede başka aday çıkınca yine sürpriz yaşadı. Genel merkezin belirlediği aday veteriner hekim Bünyamin Şakalar’ın karşısına Ekinözü belediyesinden emekli müdür şevki özer aday olarak çıkmıştı. Bunun üzerine  30 Kasım tarihinde yapılacak kongre eterlenmişti Şevki Özer aday olma konusunda vazgeçmeyince 20 aralık tarihinde yapılacak kongre dün gece ani bir kararla tekrar iptal edildi. İptal kararı kulislerde hareketle dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Genel Merkezin belirlediği aday Bünyamin Şakalar’ın karşına aday olarak çıkan ve delegelerin birçoğun desteğini aldığı ifade edilen Şevki Özer’in seçimleri kazanacağı kulislerden gelen bilgiler arasında