20 Şubat 2013 tarihinde, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine ‘Öfke Kontrolü ve Stresten Korunma Yolları”  konulu bilgilendirici toplantı yapıldı.

 

 

İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi tarafından “Sağlıkta Eğitim Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıya Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Enver ANALAN konuşmacı olarak katıldı.

 

Söz konusu toplantıya; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu personelleri ile İl Sağlık Müdürlüğü personelleri katıldı.

 

Öfke Kontrolü, sağlıklı iletişim, ikili ilişkilerde iletişim rolü gibi pek çok önemli konunun anlatıldığı toplantıda; özellikle öfkenin normal, herkes tarafından hissedilebilir, vazgeçilmeyen, güçlü fakat kontrol edilmesi öğrenilebilen bir duygu durumu olduğunu vurgulayan Uz.Dr.Enver ANALAN, hem kendimizi hem de etrafımızdaki insanları rahatsız eden öfkeyi sağlıklı bir şekilde dışa vurmak için, kızgınlığımızı neyin tetiklediğini bulmamız ve kendimizi kaybetmeden, bu nedenlerle başa çıkabileceğiniz stratejileri geliştirmemizin son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL, yaptıkları işin gereği olarak çok zor durumda olan hasta ve hasta yakınları ile birebir iletişim halinde olan 112 Acil Sağlık Personelleri için iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, burada edinilen bilgi ve tecrübelerin sahaya yansımasının da sağlık camiası ve halkımız adına çok önemli bir kazanım olacağına vurgu yaptı.