27.12.2013 tarihinde KSÜ Avşar Kampusunda, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan seminerde; 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların yapılanmasıyla ilgili kanun hükmünde kararname ve sonrasında sağlıkta oluşan yeni yapı, bu yapılanma içinde sağlık personellerinin atama, nakil gibi özlük işlemleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında slayt eşliğinde sunumlar yapıldı.

Seminere konuşmacı olarak Acil Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. İsmail Kahraman, Araştırma,Bilgi Sistemleri Ve Sağlığının Geliştirilmesi Şube Müdürü Biyolog  Şahin Yelek, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Yılmaz katıldı.

Seminer, KSÜ Sağlık Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Yaşlı Bakım Hizmetleri, Acil Tıp Teknikerliği Ve Anestezi Teknikerliği bölümünde okuyan öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Söz konusu seminerin amacı yakın bir zamanda okullarını bitirerek yurdumuzun dört bir köşesinde görev alacak öğrencilerin gerek merkez sağlık teşkilatı yapılanması, gerekse taşra teşkilatı yapılanması konusunda bilgilendirildi.

Seminer, KSÜ Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nermin Demirci, Öğretim Görevlisi Arzu Kayış ve Sağlık Bakım Hizmetleri Programı Bölüm Başkanı Zarife Orhan; söz konusu toplantıya katılımlarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de Üniversite ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak işbirliği içende eğitim toplantılarının düzenlenmesinin öğrencilerin bilgilendirilmesi konusunda çok faydalı olacağı vurgulandı ve toplantı soru-cevap şeklinde sona erdi.