‘Deprem ve Depremden Korunma Yolları’ konulu bilgilendirme toplantısı 17 Nisan 2013 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

İl Sağlık müdürlüğü Şube Müdürleri ve personellerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya  Yrd.Doç. Dr. Alican KOP Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Sayın Yrd.Doç. Dr. Alican KOP katıldı.

Alican KOP’un slayt eşliğinde yaptığı bilgilendirme toplantısında yüz yüze kaldığımız deprem gerçeği ile ilgili gerek Ülkemiz gerekse Kahramanmaraş ‘ın içinde bulunduğu durum tüm yönleriyle ele alındı.tüm

Depremlerden korunmak için öncelikli olarak sağlam zeminlerde sağlam yapıların inşaa edilmesi gerektiğinin altını çizen Yard. Doç.Dr. KOP; yerleşim yerlerinin 1. sınıf tarım arazisi olan ovalardan uzak alanlara kurulması gerektiğini ve  binalarımızın bulunduğu zeminlerin durumu öğrenilerek, herhangi bir olumsuzluk varsa zeminler için iyileştirme, binalar için ise güçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiği konularının altını çizdi.

Kahramanmaraş’ın da  doğudan gelen önemli bir fay kuşağının üzerinde olduğunu, asırlardan beri  bu hattın enerjisini boşaltmadığına dikkat çeken Kop, depremin bir yağmur ya da kar gibi doğal bir olay olduğunu; depremin afet olmasının tek sebebinin biz insanların gerekli önlemleri zamanında almaması nedeniyle olası kötü durumlara zemin hazırladığını kaydetti.

Toplantı , karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.