Kahramanmaraş Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı, Göksun’da gerçekleştirildi.

 

İl Sağlık Müdürü İlker ÇİTİL’in başkanlığında Göksun Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, hasta kabul, sevk organizasyonu, travmalı çocuk ve gebelerin hangi hastaneye sevk edileceği, hastane icap listelerinin bildirimi, acil servislerde ve evde bakım hizmetlerinde yeterli ekipman ve personel görevlendirilmesi konuları görüşüldü.

Açılış konuşmasının ardından Göksun Dr. Süreyya Adanalı  Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet ÖNDER tarafından hastane tanıtımı ve Sağlık Hizmetleri hakkında bir slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra gündeme geçilerek, Acil ve Aft.Sağ. Hzm. Şb. Müd. Dr. Sinan YALÇIN tarafından, Acil Sağlık Hizmetlerinin uygulanışı ve mevcut durumu hakkında bir slayt gösterisi sunuldu. Acil Sağlık Uygulamalarında hizmet kalitesinin ve uygulanabilirliğinin artırılması ve geliştirilmesi hakkında karaların alındığı toplantıda, İl ve İlçe Devlet Hastaneleri Başhekimleri, KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi, İlgili Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Sağlık Müdürleri ve Acil Servis sorumlu hekimleri hazır bulundu.

 

 

Toplantı sonrası Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Askom Komisyon üyelerine hoş geldiniz ziyaretinde bulundular.