Yokluk Yaşama Meze Olunca İnsan Neler Görür Neler

Yokluk Yaşama Meze Olunca İnsan Neler Görür Neler
Geçmiş Olsun Usta!Elbistan’ın renkli simaları arasında yer alan, “Sinemacı Doğan” olarak bilinen, inanılmaz enerjisi ve kimselere muhtaç olmama adına çalışkanlığı ile tüm kalplerde özel yere sahip olan Doğan Kozanoğlu,...

Geçmiş Olsun Usta!

Elbistan’ın renkli simaları arasında yer alan, “Sinemacı Doğan” olarak bilinen, inanılmaz enerjisi ve kimselere muhtaç olmama adına çalışkanlığı ile tüm kalplerde özel yere sahip olan Doğan Kozanoğlu, geçirdiği hastalığın sonucunda sol kolunu ve sol bacağını kaybetti.

                Yazlık ve Kışlık Dilek Sinemasının tek başına sahibi gibi koruyucusu ve temizlikçisi, Ocakbaşı Kebap Salonunun yedek enerji deposu, düğünlerde oyunları ile renk katan neşeli yapısı ve tablasına doldurduğu yüzlerce simidi Ambarcık ve Çiçek Köylerinde yaya gidip-gelip satarak ekmeğine sahip çıkan “Sinemacı-Simitçi Doğan” yakalandığı damar tıkanıklığı hastalığının kurbanı oldu.

“Belki de “Bana bir şey olmaz” yiğitliğine sığınarak, belki de “Onca kalabalık arasında sahipsiz kalışın farkında olmayarak aylarca çektiği acının farkına varan Doğan Kozanoğlu’nun özde can dostları, Doğan’ın elinde ve bacağındaki şişlik ve morlukları görerek konuru sağlıkçılara ve sağlık merkezlerine ilettiler.

                Çok nadir görülen bir hastalık olarak ortaya çıkan PAN (Damar Tıkanıklığı” türündeki hastalığı ilk etap da pek önemsemeyen ancak daha sonra hastalığın son aşamasında arkadaşları tarafından fark edilen Simirçi-Sinemacı Doğan’ın durumu ailesine bilgi olarak aktarıldı.

                100 yaşındaki annesi ile birlikte kalan 61 yaşındaki Doğan, yurt dışında kalan ağabeyinin Elbistan’a gelerek, kardeşini Antalya’da ameliyat ettirmesinin ardından, mutlak ölümle sonuçlanacak hastalık, Emekçi Doğan’ı kolu ve ayağı kesilerek yarımda olsa hayata tutundurdu.

                Yokluk ve yoksulluğa rağmen başkalarından asla hak etmediği karşılığı almayacak kadar dürüst ve gururlu olan Simitçi-Sinemacı Doğan, şu anda annesinin evinde bir bacağı ve bir kolu olmadan yaşam mücadelesine devam ediyor.

                Doğan’ın bu dramatik durumunun ortaya çıkmasının ardından gönül ve can dostu olan birçok arkadaşı ve seveni ev ziyaretlerinde bulunarak, bir anlamda Emekçi Doğan’a ahde vefa gösteriyorlar. Ancak Elbistan’ın simgesi ve renkli siması olan Doğan için bu ziyaretlerin ekonomik katkılarla desteklenmesi gerekiyor. Yoksulluğu kendisine arkadaş, çalışmayı ise yoldaş edine Doğan için neler yapılabileceği konusunda, yardımseverlerin ve can dostların harekete geçmesi gerekiyor.