Maraş Kız Öğretmen Okulu Mezunları geleneksel hale getirdikleri her yıl farklı illerde ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri buluşmalardan bir yenisini de 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde İçel-Tarsus’ta gerçekleştirecekler.

Maraş Kız İlköğretmen Okulu, ortaokul üzerine kurulu, 1960-70’li yılarda lise muadili üç yıllık güzide bir okuldu. İdareci ve öğretmenlerin hepsi seçme idi. 24 Saat yatılı olarak kalan öğrenciler birer aile ferdi gibi birbirlerine bağlıydılar. Bu okulun mezunları gittikleri yerlerde meşale gibi etraflarını daima aydınlatmışlardır. Birbirlerinden de asla kopmamışlardır.

Maraş Kız İlköğretmen Okulu ve onun gibi kurumlardan mezun olmuş öğrencilerin Türk Eğitime katkıları ve hizmetleri çok büyük olmuş ve ülke kalkınmasına büyük hizmetleri geçmiştir.

Birçoğu emekli olan bu mezunlar 22-23 Ekim 2016 tarihinde bir araya gelecek olmanın heyecanını yaşıyor. Konu ilgili olarak Şule Sezek katılımcılar için şu bilgiyi verdi:

“Evet arkadaşlar. Tarsus’ta gezi ve konaklama işiyle uğraşan Arkadaşımız Ayşe Kayıran, TC Ayşe Kayiran Dereli, Dereli’nin kızı Pelin’cim bizim için uğraştı.

Tarsus merkezde Zorbaz Otelde kahvaltı dahil geceliği 100 lira

Şelale ve yemek.50 lira

Servis Tarsus’ un tarihi ve turistik yerlerine gezi ve kahvaltı 50 lira

Tarih 22-23 Ekim tarihleri.

Rezerve tel:0535 471 58 47″