İster ihtiyaç, ister muhtaç, ister yoksul isterse ‘Bu nasıl İş’ deyin, memleketimden insan manzaraları ne yazık ki böyle… Karakışın hüküm sürdüğü Elbistan’da genç bir kız ile yaşı 13’lerde olan başka bir kız çocuğu çöpe dökülen, atılan külleri doldurduğu sebze kasasında eleyerek evinin kömür ihtiyacını giderme derdinde. Kimine göre ‘Olmaz yahu’ kimine göre ‘Bu nasıl iş’ kimilerine göre de ‘Haydi canım’ dedirten bu acı ama gerçek fotoğraf karelerini içimiz sızlayarak tespit ettik.

                Hangimiz bir çöpten eleyerek kömür toplamak durumunda kalmayı arzu ederiz? Hangimiz kız çocuklarımızı çöplere ısınmak için eleyerek ‘Rızık’ toplayama göndeririz. Olmaz olmaz demeyin. Elbistan’da kimliği, ırkı, mezhebi, dini, görünüşü, varlığı ve yapısı ne olursa olsun Elbistan Gündem Haber’in tespit ettiği bu karelere duyarsız kalabilir?

                Yaşa insanım yaşa.. Yaşa ki neler göresin… Genç kızlar yüzlerini kapatarak elin çöplüğünden ısınmak için kömür topluyor. Hem de özenle eleyerek. Ne diyelim; Bu utanç hepimizin olsa gerek. Yani başka bir deyişle anlayana sivrisinek saz, anlayamayana oda orkestrası az!