Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Şahinkayası mahallesinde  faydaları saymakla bitmeyen,  Türkiye’nin en kaliteli ayva meyvesini yetiştiriliyor.

Şahinkayası ayva üreticileri ekim ayının girmesiyle birlikte ayva hasadına başlamanın hazırlıklarını yapıyorlar. Ayvalarının çok kaliteli ve leziz olması nedeniyle tercih edildiğine işaret eden üreticiler bağışıklık sistemini güçlendirmede ayvanın mucizevi bir meyve olduğunu, mikroplar ve virüslerden koruyarak hastalıklara karşı doğal bir savaşçı olduğunu  belirtiyorlar.

Şahinkayası Ayva üreticilerinden Milli Eğitim Müdürlüğünün emekli şeflerinden İsmail Kurtoğlu ise konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Mahallemizin temiz havası, suyu ve toprağı ile ayva yetiştirilmesine uygun bir bölge ayrıca her türlü meyve yetiştirme imkan . Mahallemizin ayvası kalitesi nedeniyle ulusal düzeydeki tüccarların beğenisini kazanarak hasat sezonu süresince büyük talep görüyor. Yetştirilen ayvalar İstanbul ve Ankara gibi metropol pazarlarında da satılıyor,büyük oranda İsrail, Ürdün ve Rusya gibi ülkelere ihraç ediliyor” dedi.

r