Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürlüğü’nün “18 Mart Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla düzenlediği konserde sahneye çıkan Uğur Işılak, gençlere müzik ziyafeti sundu.

Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen gece, KYK Samsun Yurtlarında kalan öğrencilerin şiirler okumasıyla başladı. Ardından gecenin açılış konuşmasını yapan KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kurumlarının çalışmalarından bahsederek, İstiklal Marşı’nın yazılışı ile ilgili Mehmet Akif Ersoy’un hayatından örnekler sundu.

Daha sonra konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Çanakkale Zaferi bizim için çok önemli. Sonraki süreçte Anadolu’nun birçok yeri işgal edildi. Düşmanlara karşı 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’a çıkarak ulusal bir Kurtuluş Savaşı başlatıldı. TBMM’nin kuruluşuna kadar önemli mücadeleler verildi. İstiklal Marşı, Milli Mücadele’yi anlatan bir şiirdir. Bizim Milli Marşımız, diğer milli marşlara göre daha farklı ve anlamdır. Bizim marşımızın adı İstiklal Marşı ve bağımsızlık marşıdır” dedi.

Çanakkale türküsüyle sahneye çıkan Uğur Işılak yaptığı konuşmada, “Biz bütün bir mart ayını Çanakkale ayı ilan ediyoruz. ‘Çanakkale şehitleri ve zaferi’ denildiğinde, ’18 Mart’ denildiğinde benim aklıma bir şey geliyor. Bu milletin üstün ruhu ve beraberlik içerisindeki mücadelesi. ‘Çanakkale ruhu’ denildiği zaman ırklar üstü bir anlayış çıkıyor. Biz Çanakkale’yi ırklar üstü bir anlayışla koruduk. 250 bin şehidi, o ırklar üstü bir anlayışla verdik bu topraklara. Biz o ecdadın torunlarıyız. 780 bin kilometrekare bu vatan topraklarını Allah’ın izniyle kimseye böldürtmeyiz” diye konuştu.

Uğur Işılak, konuşmasının ardından sevilen türkülerini seslendirdi. Işılak, üniversite öğrencileri ve katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. – Samsun