Maraşta Haber
Maraşta Haber

Doğan Bora ile yapılan röportaj

En Çok Sevilen Yerel Radyo Programı “Doğan’la Müzik Kutusu” Yapım ve Sunucusu Doğan Bora ile Yapmış Olduğumuz Keyifli Sohbeti Sizlerle Paylaşmak istedik… işte O Röportaj; Sizi Tanıyabilir miyiz? 1989’da Kahramanmaraş’ta doğdum.  Eğitimimi de memleketimde tamamladım. Turizm otelcilik okudum. Maalesef mesleğimi icra etmiyorum. Yapmış olduğum çalışmalarda güzel işlere imza attığıma inanıyorum. (gülüyor) Kısa bir örnek verecek […]

Doğan Bora ile yapılan röportaj

21 Aralık 2015 - 22:13A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

En Çok Sevilen Yerel Radyo Programı “Doğan’la Müzik Kutusu” Yapım ve Sunucusu Doğan Bora ile Yapmış Olduğumuz Keyifli Sohbeti Sizlerle Paylaşmak istedik…

işte O Röportaj;

Sizi Tanıyabilir miyiz?

1989’da Kahramanmaraş’ta doğdum.  Eğitimimi de memleketimde tamamladım. Turizm otelcilik okudum. Maalesef mesleğimi icra etmiyorum. Yapmış olduğum çalışmalarda güzel işlere imza attığıma inanıyorum. (gülüyor) Kısa bir örnek verecek olursak, turizm yıllarımda Türkiye ve Avrupa çapında birçok bar show ve koktely yarışmalarına katıldım. Hepsinde mutlaka derecelerim vardır. Kendimi kısaca özetlerken klasik cümlelerim olan fakat kişiler tarafından sevimli karşılanan ‘Astrolojide Kova, Evde Çocuk, Radyoda Yaramaz, Dışarıda Efendi, Kendi Aklını Kullanabilen, Naber Soruna Daima iyilik Diye Cevap Veren, Kısaca özetlersek Hayatı Seven|Değişik Bir Kişilik olarak adlandırıyorum.

Doğan Bey Uzun Yıllardır Radyo Sektöründe Olduğunuz Biliniyor. Sizin Radyoyla Tanışmanız Nasıl Oldu? Biraz Bahsedermisiniz?

Belki şimdiki çağ’ın gençliği o zamanların sosyal medyalarını bilmeyebilirler. (gülümsüyor) Bizim zamanımız Mirc dönemi diye bilinen internet sohbet siteleri vardı. Bu platformlarda sohbet edenlere hizmet olarak canlı radyo yayını verilirdi. O dönemlerde Facebook, Twitter, instagram gibi Ağlar olmayınca hali ile çok kalabalık olurdu. Online User sayımız binlerce insandı. Bu platformda kullanıcı olarak giriş yapar sohbetlere dahil olurdum. Mükemmeliyetçilik kanımızda olduğundan dolayı, binlerce insanın içinde bir farkım olmalıydı ve bende oradaki radyoda yayın almak için uğraşlar vermeye başladım. Sonunda başardım ve “Müzik Kutusu” programımı milenyum sonralarında ilk yayına merhaba mı deme şansım oldu. Fakat oldukça amatördük. (kahkaha)

Şimdilerde “Müzik Kutusu” Önemli Bir Yere Sahip, Dinleyiciler Tarafından da Merak Edilen Konulardan Birisi Ekibiniz veya Destekçileriniz Var mı? Ayrıca Soy adınız Bora mı?

Tabi, bunu yayın içerisinde de dile getiriyorum. Burada 1 Yönetmen, 2 Asistan, Sesci, Teknik Eleman gibi birçok kişi ile yayın yapıyoruz diye. Fakat bu sadece benim hayal dünyam. (gülüyor) ilk defa dinleyen birisi rahatlıkla inanabiliyor, sürekli takip eden mübağla olduğunun farkında. Tamamen eğlence amaçlı kurgulanmış bir oyun diyebilirim. Teknik anlamda yayın esnasında radyomuzun görevli olduğu birileri oluyor, ekibimden demem yersiz olur. Şöyle bir şey var ki sosyal medyayı iyi kullanan ve bana gönüllü olarak ağlarımda paylaşımlar yapmayı görev edinmiş bu işe iştahlı arkadaşlarımız var. Onların hevesi kırılmasın, radyo kültürü nesillerce yürüsün, bir efor harcayıp emek veren meraklı genç arkadaşlarımız var. Fakat bunlar sosyal medyalarda etkin, benimle yayın esnasında yanıbaşımda değiller. Soyadımın merak konusu olması gayet normal fakat ben bunu saklayan birisi değilim, birçok kişi de biliyor. Gerçek adım Osman Doğan BASTIRMACI lakin benim ismimin ve soyadımın uzun olmasından dolayı, akılda kolay kalan bir isim olarak Doğan Bora’yı kullanmaya başladım. Yani yayın hayatımda ‘Doğan Bora’ olarak lans edilince hali ile gerçek hayatımda da ‘Doğan Bora’ olarak bilinmeye başladım. Zamanla da alıştım. Uzun yıllardır kullandığım ismimden bir rahatsızlık duymuyorum. (gülümsüyor)

Programınızdan bahsedecek olursak, Pozitifliğinize Hayranım. 3 Saat Boyunca Aynı Tempo ve Enerji ile yayını tamamlayabiliyorsunuz, bunu da hergün yapıyorsunuz. Aynı zamanda birçok etkinlikte de sizi görmek mümkün, Peki Enerjinizi Neye Borçlusunuz?

Pozitif olmam öncelikle insanları sevmemden kaynaklanıyor. Herkes insanları benim görebildiğim yerden göremez maalesef ki, çocuklara olan hayranlığım, yaşama doğaya olan sevgim. En önemlisi de birilerine bir şey öğretmek, aşılamak ve bunun işe yaradığını görmek beni inanılmaz heyecanlandırıyor ve enerjik kılıyor.

Doğan Bey Sizce Günümüzde Radyoların ve Radyocuların Değeri Nedir?

Radyocuların Kişilerin üzerinde çok önemli etkileri olduğunu hissediyorum. Radyoların ise toplumun üzerinde bir etkisi mevcut. Yayın esnasında kişinin ne yaptığını bilmiyorsun, bunu sadece hislerine dayanarak tahmin edip, yayın akışını sağlamalısın. Enerji dolu programımla yalnızlığını unutturacak, yerine göre hüznüne ortak olabilecek, heranı dinleyiciye tüm doğallığı ile yansıtabilmek önemli, doğrusu bu duygular pek anlatılmıyor.(gülüyor)Şunu da söylemek isterim ki yerel radyoların yayın mantığı oldukça farklı ve bu konularda da zıt düşüncelere sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Radyo kültürünü elimden geldiğince yaymaya, yaygınlaştırmaya çalşıyorum. Fakat radyo yöneticisi veya sahibi ver para, al paracılık oynadığı sürece maalesef ki yerel radyolar yerinde saymaya mahkumdur.

Gündelik Yaşamınızdan ve Radyoculuğun yanı sıra neler yapıyorsunuz Biraz Bahseder misiniz?

Radyoculuğun yanı sıra, şehrimizin etkinlikleri oluyor onlara katılım sağlıyorum, sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalışıyorum, eğitim kurumlarını ve derneklere ziyaretler yapıyorum, tüm bunları yaparken de kendime ait reklam ajans’ım var, reklamcılık üzerine haftalık eğlence bülteni çıkarıyoruz, Aile şirketimizde zaman zaman yer alıyorum, farklı da birkaç yatırımlarım mevcut. Elimizden geldiğince yararlı olarak yaşamaya çalışıyorum. (gülüyor)

Son Olarak Gündemde Olan Türkiye Gençlik Ödülleri  Hakkındaki Düşüncelerini Alabilir miyim?

Bu tür yarışmalara katılım sağlamak radyo kültürünün yaygınlaşmasında etki gösteriyor.  Aynı zamanda yerel radyo programcılarının ulusal anlamda kendilerini tanıtmak için büyük bir fırsat diye düşünüyorum. Bende bu fırsatı değerlendirmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Benim gösterdiğim gayreti gören dinleyicilerimiz ve Kahramanmaraş halkı büyük destek gösteriyor. Ciddi anlamda bir algı oluşturduk ve gayet güzel ilerlediğimizi hissediyorum. Hem şahsım hemde hemşehirlerim için güzel sonuçlar almayı hedefliyorum. Aynı zamanda da Kahramanmaraş basınında gösterdiği ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ünlü istihbaratçı Esra Erol’un ekibine transfer oldu! Ünlü istihbaratçı Esra Erol’un ekibine t...

Gazetecilik hayatında birçok özel habere imza atan başarılı gazeteci ve istihbarat şefi Özkan Yıldırım, usta haberciliği ile ATV’de yay...

Nur Cennet, By Pipo Cafe Sahnesinde Kahramanmaraşlıları Coşturdu Nur Cennet, By Pipo Cafe Sahnesinde Kahr...

12 Şubat 1990 yılında Kayseri’de doğan, 16 yaşından beri sahne alan, 2012 yılında ve 2013 yılında 2 kez ‘O Ses Türkiye’ yar...

Doğan Bora’dan Güzel Haber! Doğan Bora’dan Güzel Haber!

Türkiye gençlik ödüllerinde Kahramanmaraş’ın genç ve dinamik Radyo programcısı Doğan Bora en iyi radyo programcısı kategorisinde ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ