TYB Kahramanmaraş Şubesinden “Serdar Yakar’la Söyleşi”

TYB Kahramanmaraş Şubesinden “Serdar Yakar’la Söyleşi”
Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Serdar Yakar’la Söyleşi” programı düzenledi.Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’la gerçekleştirilen söyleşi programını...

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Serdar Yakar’la Söyleşi” programı düzenledi.

Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’la gerçekleştirilen söyleşi programını Mehmet Yaşar ve Mehmet Raşit Küçükkürtül birlikte yönetti.

Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Serdar Yakar, oturum idarecilerinin ve katılımcıların soruları üzerine hayatından önemli kesitler eşliğinde okuma-yazma serüveni, yayıncılık faaliyetleri, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürü ile ilgili çalışmaları gibi birçok konuda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Okumaya ve kitaplara olan ilgisinin Teksas Tommiks ve Kara Murat gibi çizgi romanlarla başladığını belirten Serdar Yakar, lisede edebiyat öğretmeni olan merhum Şair-Yazar Şevket Yücel Hoca’nın da kendisinde müsbet bir tesir bıraktığını ifade etti.

1983 yılında üniversite tahsili için gittiği İstanbul’da yazma iştiyakının kuvvetlendiğini, bir grup arkadaşıyla birlikte “Huruç” isimli bir dergi çıkardıklarını, bu dergi vesilesiyle Milli Gazetede dönemin Genel Yayın Yönetmeni Sadık Albayrak’ın teşvikiyle kültür-sanat ve gençlik sayfaları hazırladığını aktardı.

Kahramanmaraş Belediyesinde memuriyete başladığı 1992 yılının Eylül ayına kadar 9 yıl yaşadığı İstanbul’da İslam, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, Sur, Mavera, Altınoluk, Timaş gibi çeşitli dergiler ve yayın kuruluşlarında yazarlık, editörlük, yazı işleri müdürlüğü gibi vazifeler ifa ettiğini belirten Yakar, memleketi Kahramanmaraş’a döndükten sonra da bu tecrübelerden hareketle bir yayınevi kurmanın ihtiyaç olduğunu hissederek bir grup arkadaşı ile birlikte “Ukde” yayınlarını kurduklarını söyledi.

Ukde Yayınlarının Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü, edebiyatı ve irfanı açısından önemli eserler ortaya koyduğundan kısaca bahseden oturum idarecileri, Kahramanmaraş’a kültür ve edebiyat alanında önemli etkileri olan Ukde Yayınlarını başka bir söyleşi programında yeniden ele almak üzere Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’dan söz aldılar.

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, gerçekleştirdikleri söyleşi programına katıldıkları için Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederek “Önemli gün, hadise ve insanları yâd ederken bazen yaşayan değerlerimizin kıymetini bilemeyebiliyor, gözden kaçırabiliyoruz. Serdar Yakar Bey, özelde Kahramanmaraş’ımız genelde ise ülkemiz adına çok kıymetli eserler ortaya koymuş ve çok kıymetli eserlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Bizler de Serdar Bey’in bu tecrübelerinin kayıt altına alınması ve sonraki nesillere aktarılması adına böyle bir program tertip ettik.” dedi ve bu gibi programlar tertip etmeye samimiyetle devam edeceklerini söyledi.

Söyleşi, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.